Prima pagină » National » Cum va fi vremea până de Crăciun? Iată ce spun meteorologii
Cum va fi vremea până de Crăciun? Iată ce spun meteorologii

Cum va fi vremea până de Crăciun? Iată ce spun meteorologii

24 nov. 2020, 23:01,
în National

Meteorologii au realizat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, cuprinzând și începutul săptămânii de Crăciun. Vom avea temperaturi normale de iarnă și ninsorile vor fi specifice sezonului, începând cu luna decembrie.

În perioada 21 noiembrie – 30 noiembrie, ultima săptămână de toamnă, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, cu o abatere termică negativă ușor mai pronunțată în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Prima săptămână de iarnă, perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, va aduce temperaturile medii ale aerului care se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general deficitare, mai ales în nordul extrem al țării.

În perioada 7 – 14 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cele normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna dinainte de Crăciun, perioada 14 – 21 decembrie, valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara.

Craiova şi Râmnicu Vâlcea sunt singurele orașe din România care vor avea târg de Crăciun

Craiova şi Râmnicu Vâlcea sunt singurele oraşe unde se organizează târgul de Crăciun. Declaraţiile oficialilor pe tema organizării târgurilor de Crăciun sunt contradictorii.

Dacă în anii trecuţi, marele oraşe se întreceau în organizarea celor mai frumoase târguri de Crăciun, anul acesta, doar două au anunţat organizarea unor astfel de evenimente.

Craiova şi Râmnicu Vâlcea au început deja pregătirile pentru târgul de Crăciun

Va fi un târg doar cu căsuţe, unde se vor comercializa produse tradiţionale de Crăciun. Autorităţile pregătesc şi măsuri speciale din cauza pandemiei. Masca va fi obligatorie şi în aer liber, concertele anulate, iar numărul comercianţilor redus.

Declaraţiile oficialilor pe tema organizării târgurilor de Crăciun sunt contradictorii.

Declaraţie surprinzătoare a ministrului de Interne. Macel Vela îl contrazice pe Klaus Iohannis pe tema organizării târgurilor de Crăciun

Ministrul de Interne lasă de înţeles, că acestea se pot organiza în anumite condiţii.

”Depinde de ce înţeleg prin târgul de Crăciun, depinde de cum îl organizează, depinde de cum respectă sau nu respectă regulile sanitare. Deci sunt câteva repere destul de relative. Esenţa este să se respecte legea şi să nu fie un pericol pentru sănătatea publică”

Declaţia lui Marcel Vela vine după preşedintele a susţinut în mod categoric în conferinţa de presă de săptămâna aceasta, că organizarea târgurilor sărbătorii în acest an este imposibilă şi inoportună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *