Prima pagină » National » Cum va arăta decizia de recalculare a pensiei
Cum va arăta decizia de recalculare a pensiei

Cum va arăta decizia de recalculare a pensiei

13 aug. 2024, 18:40, 1 ,
în National

Poștașii vor distribui la domiciliul pensionarilor, începând de vineri, 16 august, deciziile de recalculare în care este prevăzuta noua valoare a pensiilor. Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat marți, la Digi24, ce conține o astfel de decizie.

În prima parte a deciziei de recalculare vor apărea datele despre pensionar (CNP, nume, data înscrierii la pensie) și denumirea categoriei de pensie, precum și „suma punctajelor anuale realizate de titular”, adică numărul de puncte realizate pe contributivitate, anume „cât a muncit persoana respectivă”, a explicat Daniel Baciu.

Partea a doua a documentului e împărțită în 6 puncte:

A) Total stagiu de cotizare realizat; B) Stagiu de cotizare contributiv; C) Numărul de puncte de stabilitate; D) Numărul total de puncte realizate la 1 septembrie; E) Valoarea punctului de referință la data de 1 septembrie și F) cuantumul nediminuat al pensiei la 1 septembrie.La punctul F) pensionarii vor găsi noua valoare a pensiei, pe care o vor primi lună de lună.

Ce faci dacă nu te găsește poștașul acasă

Directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, a declarat la Digi24.ro că începând de vineri, 16 august, până pe 30 august, poștașii se vor prezenta la domiciliul fiecărui pensionar pentru a înmâna aceste decizii și care este procedura dacă persoana nu este găsită acasă.

„Batem la ușa omului, dacă nu e prima dată acasă, încercăm și a doua oară, la o altă zi, în altă oră. Dacă nici acest lucru nu este posibil, atunci documentul va fi lăsat în oficiul poștal de care aparține beneficiarul. După fiecare încercare de livrare, lăsăm și o mică bucată de hârtie în care menționăm că s-a încercat livrarea, nu ați fost acasă și să sune la oficiul poștal”, a declarat directorul Poștei Române.

În plus, pensionarii vor putea apela și la numărul de telefon 021 9393, serviciul de suport clienți oferit de Poșta Română, pentru a afla informații cu privire la stadiul livrării deciziilor de recalculare.

Exemplu decizie recalculare:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *