Prima pagină » Turism » Info Turism » Cum va arata Cascada Tamina dupa reabilitare – FOTO

Cum va arata Cascada Tamina dupa reabilitare – FOTO

16 sept. 2016, 11:05,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:55392;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}
Reabilitarea Cascadei Tamina va incepe in aceasta toamna la mai bine de un an de la anuntarea proietului. In proiectul de reabilitare este prevazut ca la Cascada Tamina vor fi poduri suspendate cu lanturi, realizate din otel zincat, dar si o zona de unde turistii pot admira privelistea
Investitia se ridica la 300.000 de euro, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobati de Consiliul local Sacele in urma cu doua luni. Acum mai este nevoie de obtinerea avizelor necesare inainte de incepe lucrariloe, dupa cum a a declarat pentru Agerpres, Popa Cristian, seful Serviciului Investitii de la Regia Locala a Padurilor Sacele, care se va ocupa de readucerea la viata a acestui obiectiv turistic.  
 Reabilitarea va fi facuta de Regia Padurilor Sacele care a  readus la viata si Canionul 7 Scari, unic in Eurora de Est. Cascada Tamina, din Masivul Piatra Mare, este un alt obiectiv spectaculos al Brasovului. Poate fi vizitata si acum, dar drumul este distrus aproape in totalitate si este accesibil doar turistilor care au experienta multa in drumetiile montane si care au echipament special de catarare, scrie adevarul.ro.
In proiectul de reabilitare este prevazut ca la Cascada Tamina vor fi poduri suspendate cu lanturi, realizate din otel zincat, dar si o zona de unde turistii pot admira privelistea. 
Cascada Tamina este situata in Masivul Piatra Mare pe Valea Pietrei Mici, la o altitudine de 1.100 de metri. Este, practic, o insiruire de cinci cascade, cea mai mare avand o inaltine de 10 metri. In zona exista si posibilitati de escalada pentru cei pasionati. Chiar daca aceste cascade nu sunt la fel de spectaculoase ca si cele ale Canionului 7 Scari, peisajul este unul care isi taie respiratia. Zona a fost denhumita si Ursarie, deoarece in zona pot fi vazuti multi ursi. 
La Cascada Tamina accesul se face din DN1 la Timisul de Sus la fel ca si pentru Canionul 7 Scari. Odata ajunsi la bariera trebuie sa urmati traseul marcat cu albastru. Drumul dureaza aproximativ o ora si trebuie sa aveti bocanci de munte. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *