Prima pagină » Lifestyle » Cum vă afectează sănătatea calitatea apei pe care o beți
Cum vă afectează sănătatea calitatea apei pe care o beți

Cum vă afectează sănătatea calitatea apei pe care o beți

18 sept. 2020, 06:30,
în Lifestyle

Bem apă în fiecare zi, ne afectează bunăstarea și sănătatea. Împreună cu medicul, The Challenger și-a dat seama care sunt tipurile de apă, care dintre ele este cea mai utilă, de ce apa de masă medicinală nu trebuie băută în fiecare zi și dacă trebuie să vă faceți griji cu privire la nivelul pH-ului.

Apa nu este doar temelia vieții. Aceasta este ceea ce ne înconjoară întotdeauna, dă putere, ne potolește setea. Murmurul pârâului liniștește și contemplarea lacului larg dă pace și speranță. Bem apă în fiecare zi, fără să ne gândim cât de unic este.

Apa este esențială pentru menținerea sănătății corpului. Muschii sunt 80% din ei. Consumul de 500 ml de apă accelerează metabolismul cu 24-30%, efectul durează aproximativ o oră și jumătate . Pierderea a doar 2% din lichid amenință organismul cu o stare de sănătate precară și o defecțiune. În același timp, opt pahare de apă pe zi reprezintă o cantitate aproximativă . Puteți bea mai mult sau mai puțin, principalul lucru este să ascultați senzația de sete și să beți când corpul are nevoie de lichide.

Apa pură este o băutură separată. Sucurile, ceaiul, cafeaua o completează doar în dietă, dar nu o pot înlocui complet. Există diferite tipuri de apă potabilă, ele diferă unele de altele prin gust, miros, conținutul de nutrienți.

Tipuri de apă potabilă

Apă de la robinet

Există apă curentă în fiecare apartament. Intră în case prin conducte din sistemele urbane de alimentare cu apă și acolo, la rândul lor, din rezervoare și râuri. Apa este purificată în mai multe etape cu compuși chimici. Dar, din păcate, ea nu vine în case perfect curate. Acesta conține impurități chimice și tot ceea ce a fost acumularea de zeci de ani în conducte vechi. Aproape o șesime din conducte de apă în Rusia – 14,6%, potrivit pentru Rospotrebnadzor – sunt nesigure.

Apă minerală

Apa minerală conține săruri și microelemente dizolvate : sodiu, potasiu, iod, calciu, seleniu, siliciu . Puteți bea apă de minerala în fiecare zi. De obicei are o mineralizare redusă și este potrivit pentru consum fără restricții. O astfel de apă este bună deoarece saturează corpul cu microelemente. Apa minerală poate fi aerată în mod natural (aceasta înseamnă că este extrasă cu gaz în compoziție).

Masa medicinală și apa medicinală nu trebuie băute în mod constant. Acestea conțin o concentrație mare de substanțe care afectează sănătatea. Este mai bine să beți o astfel de apă în cursuri, așa cum vă prescrie un medic.

Apa cu un conținut ridicat de săruri de calciu și magneziu este considerată dură. Conform cu Organizația Mondială a Sănătății, efectele negative ale apei dure asupra organismului nu au fost încă dovedite. Dar există o ipoteză că, cu utilizarea constantă a unei astfel de apă, se poate dezvolta urolitiaza.

Apa de izvor

Apa de izvor este potrivită pentru băut dacă este obținută departe de așezări. De exemplu, apa din izvoarele montane este incredibil de gustoasă și în același timp sigură.

Rospotrebnadzor raportează că apa care este extrasă din surse de suprafață (izvoare) este mai bună decât din subteran (fântâni) – în termeni de indicatori sanitari și chimici.

Apa din ghetar

Cel mai neobișnuit și mai scumpa tip de apă potabilă. Există o versiune conform căreia o astfel de apă este cea mai sigură de băut, dar nu există dovezi în acest sens.

Care apă este utilă și care nu

Fiecare persoană va beneficia de propriul tip de apă. Totul depinde de preferințele dvs., starea de sănătate, locul de reședință (de exemplu, apa de la robinet în Sankt Petersburg va fi mai sigură decât în ​​districtul Nenets). Nu puteți bea din rezervoare deschise din cauza faptului că bacteriile patogene pot trăi în apă. Dacă apa este purificată, o puteți bea.

Apa afectează sănătatea?

Totul depinde de ce componente dăunătoare conține apa. De exemplu, fierberea apei de la robinet distruge paraziții și germenii, dar nu se va ocupa de contaminarea chimică . Acestea pot fi metale grele, nitrați, pesticide, dioxine și chiar elemente radioactive. Consumul regulat de apă contaminată poate afecta sănătatea. De exemplu, o concentrație crescută de dioxine dăunează sistemului imunitar și nervos.

Potrivit pentru oamenii de știință canadieni, aproximativ 330 de particule microplastics intra în corpul unei persoane obișnuite în fiecare zi. Una dintre surse este apa de la robinet.

 

Bugetul.ro
Marele zăcământ de petrol ascuns în „măruntaiele” României. Locul în care a fost găsită o adevărată „comoară” de petrol și gaze naturale este surprinzător
redactia.ro
Cum a murit, de fapt, Rareș Ion, dealerul lui Vlad Pascu. Fratele lui a făcut dezvăluiri cutremurătoare
Bugetul.ro
S-a terminat pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone. Decizia justiției confirmă eșecul autorității în procesele contra marilor bănci din România
a1.ro
Paște 2025: Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu e bine să faci pe 17 aprilie
Playtech.ro
Cea mai toxică carne din comerţ. Când o prăjeşti este şi mai periculoasă
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Se deschide unul dintre cele mai spectaculoase mall-uri din România. Parcarea va fi pe acoperiș
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
Prima arestare în cazul Boupendza! Tulburător! Cine este principalul suspect
Playtech.ro
Tragedie în lumea serialelor! Un alt actor din Friends a murit la doar 54 de ani. Cauza morţii, ciudată
Dailybusiness.ro
Cel mai mare producător de carne din România iese din supermarketuri și își deschide propriul magazin. De unde își pot alimenta frigiderele românii
RomaniaTV
Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră pentru angajaţi şi angajatori
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Tragedie în lumea medicală. George și Emanuel, doi medici tineri, au murit. Aveau doar 28 și 31 de ani. Detalii teribile!
redactia.ro
Zodiile binecuvântate în Joia Mare. Sunt sub protecție divină
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`