Prima pagină » National » Cum trebuie să fie o soacră. Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni: „Treceţi peste toate lucrurile acestea că greşiţi” – VIDEO

Cum trebuie să fie o soacră. Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni: „Treceţi peste toate lucrurile acestea că greşiţi” – VIDEO

05 sept. 2022, 16:43, 1 ,
în National

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a vorbit în ediţia săptămânală BZI LIVE despre cum trebuie să fie o soacră. Mai mult decât atât, cunoscutul duhovnic a transmis că socrii mari şi mici trebuie să treacă peste toate problemele, să nu se bage în familia tânărului cuplu şi să se bucure de momentele frumoase.

„În Sfânta Scriptură a zis Dumnezeu că nu este bine că omul să fie singur pe pământ. Şi astfel au fost creați Adam şi Eva. Adam a fost întrebat ce este ea, iar el a răspuns că este carne din carnea lui, os din osul lui.

Ca orice cuplu tânăr care ajung la ziua nunţii, ei sunt mai epuizaţi psihic şi fizic ca după un maraton. Ei sunt mai preocupaţi să iasă totul perfect decât să se simtă bine, să se bucure de tot. Nu există nuntă fără vorbe şi sat fără câini. De aici încep vorbele între cuscri. Părinţii de băiat spun că ei sunt socrii cei mari. Orice ai face tu, nu tot fiului tău îi faci? La fel şi părinţii de faţă. Treceţi peste toate prostiile acestea că greşiţi”, a transmis părintele Calistrat Chifan.

Părintele Calistrat Chifan spune cum trebuie să fie o soacră

Părintele Calistrat Chifan a recomandat tuturor tinerilor să nu-şi vorbească socrii şi soacrele de rău faţă de soţ sau ştie. Când merg la aceştia în vizită trebuie să le ofere o floare, o bomboane şi astfel vor avea linişte cu ei toată viaţa.

„O fată a venit la mine şi mi-a zis că este fericită. Mai avea două săptămâni până la nuntă şi i-a spus tot ce nu-i place de maică-sa. Mare greşeală a făcut. I-am zis „copilă lasă prostiile deoparte. Ai strecurat otrava şi-n sângele bărbatului şi-n mintea soacrei. Un băiat îi va spune mamei tot ce vorbeşte el cu soţia lui pentru că asta e slăbiciunea băieţilor”. I-am zis să se ducă acasă şi să îi spună că mama lui face lucruri multe şi bune pentru ei şi să-şi ceară iertare. Bărbatul a iertat-o şi au reparat treaba. Când te duci la soacra să ai mereu o ciocolată, o floare, chiar de-ţi place sau nu. Dacă vei avea linişte cu soacra ta într-un cuplu vei fi fericit. Soacra cum o percepe pe noră aşa va merge toată viaţa. Şi la fel este şi la ginere.

Multe certuri au izbucnit de la soacra. Dacă fata nu ştie să facă nimic, odată şi odată când se vor certa, că este inevitabil, și bărbatul va spune „a avut dreptate mama”. Atunci va scădea iubirea faţă de soţ”, a mai spus cunoscutul duhovnic, la BZI LIVE.

De asemenea, foarte multe certuri izbucnite de la socri sunt de la educaţia dată copiilor de mici, în tot ceea ce priveşte prepararea hranei, curăţenia în casă sau alte lucruri gospodăreşti. Aici trebuie să intervină băiatul sau fata şi să îi spună mamei că o iubeşte şi o respectă, dar să nu îi vorbească de rău despre partenerul de viaţă.

„În momentul în care mama de băiat o vorbeşte de rău pe nora, băiatul trebuie să-şi spună „eşti mama mea şi te voi iubi până la sfârşitul vieţii, dar te rog nu vorbi rău de ea că mă răneşti şi pe mine. Dacă mă iubeşti te rog ai grijă de ea şi vom fi bine cu toţii”. Astfel, ai câştigat-o pe mama ta. Mama pentru băiatul ei se dă pe sub pământ.

Totul pleacă de la educaţia dată de părinţi, atât pentru fată, cât şi pentru băiat, în a face lucrurile elementare: ceva de mâncare, un pic de curățenie, etc. Că dezavantajul este altul. Dacă doi se căsătoresc şi se duc la casa lor, este foarte uşor. Se descurcă ei, îi mai faci doi cartofi, îşi comandă pizza şi trece ziua. Dar când eşti sub ochiul biologic şi universal al soacrei, ea pândeşte fiecare gest, nu cu răutate. Să vadă ce ştii şi apoi bârfeşte. Ea va povesti vecinei şi va spune că vai de capul meu ce şi-a luat băiatul meu. Apoi vecina va spune alteia şi într-o zi va ajunge la urechile norei. De acolo se va rupe filmul şi va începe cearta şi va interveni: „ori eu, ori maică-ta””, a mai discutat părintele Calistrat.

Părintele Calistrat Chifan: „Părinţii nu trebuie să se bage în familia copiilor pentru a face rău”

În continuarea dialogului, părintele Calistrat Chifan a ţinut să menţioneze că părinţii nu trebuie să mai ştie ceea ce se întâmplă în cuplul tânăr, din ziua cununiei celor doi. Ei trebuie doar să ajute cu ceea ce au, trebuie să ofere o vorbă bună şi atât. La fel trebuie să fie şi din partea copiilor.

„Băieţii nu mai vorbesc cu mamele lor că înainte, deoarece bărbatul după ce a cunoscut-o trupeşte că pe femeia lui, acolo îşi descarca memoria, problemele, simţurile, secretele. Nu mai pot vorbi cu ele ca înainte să căsnicie. Dacă nu le convine să-şi fugărească nora şi să stea cu băiatul lor.

Părinţii nu ar trebui să ştie ce se întâmplă în cuplul tânăr. Bărbatul trebuie să lase pe mama şi pe tata şi să se unească într-un singur trup. Din ziua cununiei nu ar mai trebui mama şi tata să se bage. Doar să te ajute cu un copil, să-ţi aduc o ciocolată, un tort de ziua ta. La fel şi invers. Trebuie să vină să ajute, nu cu prostii şi mizerii. Părinţii dacă zic ceva copiilor, ei trebuie să le asculte şi să le lase la uşă, nu să spună soţului său soţiei nimic. Astfel se evita certuri şi multe altele. Aşa calmezi treaba şi nu trebuie să pui gaz pe foc şi să spui mai mult de ce a zis mamă. Mama crede că le ştie pe toate, dar socrii trebuie să stea departe de familia lor. Părinţii trebuie respectaţi şi iubiţi, nu trebuie făcut diferenţa. Nu e nici corect să te rupi de părinţii tăi”, a conchis părintele.

Astfel, părintele Calistrat Chifan a spus în emisiunea BZI LIVE cum trebuie să fie o soacră.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024