Prima pagină » Sanatate » Cum tratezi răceala în sarcină fără a afecta copilul. Riscuri și metode de tratament

Cum tratezi răceala în sarcină fără a afecta copilul. Riscuri și metode de tratament

22 aug. 2024, 11:13,
în Sanatate

Răceala în sarcină poate să apară mult mai ușor decât în mod normal pentru că sistemul imunitar poate să fie mai slăbit. Important de reținut este faptul că manifestările bolii pot părea mai intense, în special din cauza faptului că viitoarea mamă nu poate folosi o serie de medicamente care ameliorează aceste simptome.

Răceala în sarcină poate determina apariția mai multor complicații și le poate incadra pe femeile însărcinate în categoriile de risc. În cazul acestora, organismul poate deveni mai vulnerabil, inclusiv simptomele obișnuite precum nas înfundat, dureri de cap, tuse și dureri în gât, pot fi resimțite mai acut.

Ce cauzează răceala în sarcină și cât durează

Răcelile sunt cel mai frecvent cauzate de un top de virus cunoscu sub numele de rinovirus, care se transmite cu ușurință de la o persoană la alta. Există peste 200 de viruși ai răcelii, motiv pentru care orice persoană suferă cel puțin o dată de răceală în sezonul rece.

Mai ales gravidele care au un sistem imunitar mai scăzut prezintă riscul de a contracta mai ușor virusul răcelii. Și în cazul unei gravide, la fel ca în cazul majorității persoanelor, simptomele răcelii durează în general între 7 și 14 zile.

Nasul înfundat în timpul sarcinii nu este neapărat un semn de răceală. Foarte multe femei se confruntă cu această problemă. În anumite situații, după suflarea nasului, poți vedea pe șervețel mici firișoare de sânge.

Nu trebuie să te panichezi, este una dintre simptomele sarcinii pe care multe femei le au și poartă numele de rinită de sarcină. Aceasta este cauzată de schimbările hormonale, dar și de creșteea volumului de sânge care circulă în organsim.

În caz că nu ai și alte simptome specifice unei răceli sau unei alergii, nu ar trebui să te îngrijorezi. Important este să nu te alarmezi și să iei în calcul sănătatea bebelușului.

Este indicat să fii consultată de către medic dacă simptomele pe care le resimți te împiedică să mănânci sau să dormi sau dacă durează mai mult de câteva zile fără a se ameliora.

Tratamente care nu afectează copilul

Răceala în sarcină poate fi foarte neplăcută, dar nu este periculoasă pentru tine sau făt, nu este la fel de periculoasă ca răceala la plămâni. În general, se ameliorează de la sine, fără niciun tratament specific.

Dar, există lucruri pe care le poți face pentru a trata simptomele și pentru a te simți mai confortabil în timp ce corpul luptă împotriva virusului. Este foarte important să dormi cât mai mult, odihna oferă corpului mai multă energie pentru a lupta împotriva infecției.

Consumă multe lichide, acest lucru te va ajuta să ai o stare generală mai bună și este important mai ales în trimestrul 3 de sarcină, când te pregătești de naștere și de alăptare.

Evită deshidratarea, care poate fi periculoasă în timpul sarcinii. Băuturile calde cu miere sunt benefice pentru gâtul iritat și tuse. Evită expunerea la fumul de țigară, care poate fi extrem de neplăcut pentru respirație și îți poate provoca tuse.

Folosește de mai multe ori pe zi spray-uri nazale cu apă de mare sau clătește cu ser fiziologic, apa sărată, pentru a curăța mucusul din nas și sinusuri.

Inspiră abur folosind un vas cu apă fierbinte sau un nebulizator pentru a vă curăța nasul și sinusurile. Poți folosi câteva picături de ulei esențial de mentă pentru a decongestiona și mai bine căile respiratorii.

Pentru a trata răceala în sarcină nu lua niciodată medicamente fără acordul mediculi de familie sau al medicului ginecolog care îți supraveghează sarcina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
22 august 2024
22 august 2024