Te întrebi cum tratezi candidoza vaginală? Ei bine, iată câteva tratamente care promit să te scape de disconfort în doar 3 zile.
Candidoza (Candida Albicanis) reprezintă o infecție fungică, ce se caracterizează prin înmulțirea excesivă a unor ciuperci microscopice la nivelul unor organe, cum sunt cavitatea bucală și zona vulvei sau a vaginului. Infecția se manifestă prin mâncărimi vaginale, senzație de arsură în timpul urinării, secreții vaginale consistente, de culoare albă și cu un miros neplăcut, durere în timpul actului sexual și roșeață în zona vaginului și vulvei.
De regulă, candidoza vaginală este dificil de tratat, însă cu ajutorul tratamentelor potrivite, infecția poate să dispară chiar și în trei zile.
Cum scapi de candidoza vaginală? Tratamente-minune, care te scapă de infecție în doar 3 zile
În cazul în care infecția nu este una severă, medicul ginecolog poate prescrie medicamente antifungice sub formă de creme, unguente și supozitoare vaginale (cunoscute și sub numele de ovule). Tratamentul ar trebuie să dureze de la o zi, până la șapte zile, însă, de cele mai multe ori, candidoza dispare în trei zile. Eficiente sunt cremele cu butoconazol, clotrimazol cremă, miconazol cremă și terconazol. De precizat este că unele dintre aceste medicamente se dau doar pe bază de prescripție medicală.
Mare grijă, însă, în ceea ce privește ovulele și cremele vaginale. Acestea sunt pe bază de uleiuri și pot să reducă eficiența prezervativelor din latex și a diafragmelor. Astfel că, pentru a preveni o sarcină nedorită, evită contactul intim în perioada tratamentului.
De asemenea, medicul de specialitate îți poate recomanda și medicamente cu administrare pe cale orală într-o singură doză.
Există și creme, dar și supozitoare vaginale, care se pot elibera fără prescpție medicală. Unele dintre ele pot fi folosite și în timpul sarcinii, iar tratamentul poate să dureze între trei și șapte zile.
În cazul în care afecțiunea nu dispare sau revine într-un interval de două luni de tratament, este necesar să îți faci o programare la medicul ginecolog. Tratamentul poate include creme și unguente locale, dar și medicamente cu administrare orală în multidoză (două sau trei doze).
Medicul îți poate prescrie și un tratament de întreținere, mai ales atunci când te confrunți des cu această infecție fungică. Acesta poate include ovule, care se folosesc o dată pe săptămână, dar și medicamente cu administrare orală.
Leacuri din bătrâni pentru candidoza vaginală
Candidoza vaginală poate fi tratată și cu ajutorul remediilor naturiste. Foarte bun este arborele de ceai, care are efecte antibacteriene și antifungice. Acesta se aplică doar extern, niciodată intern, în vagin.
Totodată, împotriva acestei infecții poate fi folosit și iaurtul, fiindcă are multe bacterii sănătoase. Se aplică extern, pe pielea vaginală, pe stratul superficial, acolo unde apare mâncărimea și iritarea.
Uleiul de cocos, un alt remediu excelent pentru candidoză, are efecte puternic antifungice. Astfel, pentru ca vaginul să fie ferit de infecții fungice, uleiul se aplică direct pe zonele infectate.
Eficient este și uleiul de oregano. Acesta nu se aplică niciodată singur, ci se diluează cu un alt ulei, pentru că este foarte concentrat și poate crea arsuri.