Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Cum tratam emfizemul – o boala care nu se vindeca
 Cum tratam emfizemul - o boala care nu se vindeca

Cum tratam emfizemul – o boala care nu se vindeca

29 mai 2017, 12:32,
BZI.ro, în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:73899;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Emfizemul este o boala a plamanilor ce se caracterizeaza prin pierderea in mod progresiv a elasticitatii plamanilor, care produce tuse si probleme de respiratie. Aceasta boala este ereditara dar poate fi produsa si de poluare, fumatul prelungit. De asemenea o boala pulmonara mai veche (astmul) joaca un rol important in aparitia emfizemului.

Metode de diagnosticare si tratament:

O metoda simpla pentru a diagnostica emfizemul, este prin percutia toracelui si ascultarea plamanului cu stetoscopul. Daca sunetul este gros atunci alveolele plamanilor sunt sigur marite, lezate, deci exista emfizem. Apoi se va face o radiografie a toracelui pentru a se vedea amploarea emfizemului.

Uneori aceasta boala se confunda cu alte tipuri de afectiuni (boli de inima, sau astm). Trebuie urmarite cu atentie simptomele caracteristice ale acestei boli: tusea usoara (care trebuie luata in seama), tusea uscata sau cronica insotita de expectoratie, tusea poate deveni mai persistenta (dureaza cateva luni), forma toracelui (apare destins), slabirea apare brusc si in mod inexplicabil, scaderea poftei de mancare, apare senzatia de oboseala permanenta, la cel mai mic efort (cand se urca scarile) bolnavul are senzatia de pierdere a respiratiei si altele.

Sucul de usturoi – medicament pentru emfizem pulmonar, astm bronsic, sinuzite incipiente si tuberculoza pulmonara

Prin tratament emfizemul nu se vindeca, dar macar nu se agraveaza boala.

Datorita fumatului apare tusea tabagica, si daca aceasta dureaza mai mult de o luna si apare lipsa cronica de aer este clar ca plamanii sunt deja bolnavi. Imediat trebuie oprit fumatul, ca e clar ca altfel sanatatea se va deteriora complet.
Pentru a face fata emfizemului sunt necesare tehnici de respiratie, aromaterapia, oxigenoterapia. Avand aceasta boala, este bine sa se consulte periodic un medic de specialitate, care poate prescrie medicamente bronhodilatatoare pentru a usura respiratia. In cazuri de emfizem grav se recomanda oxigenoterapia (dispozitive cu oxigen folosite la domiciliul bolnavului).

Uleiurile esentiale cum este cel de eucalipt, de isop, anason, pin, rozmarin, levantica si altele – usureaza respiratia. Pentru congestia nazala sunt recomandate inhalatiile cu cateva picaturi din aceste uleiuri.

Plantele chinezesti (ca de exemplu efedra) ajuta la dilatarea bronhiilor. Nu este indicata aceasta planta bolnavilor de inima sau hipertensivi. Sunt si plante care au un efect expectorant in cazul acestei boli. Iarba mare ajuta la eliminarea mucusului in exces din plamani. Se pregateaste o infuzie din 1 lingurita cu pulbere uscata din radacina acestei plante la o cana de apa clocotita. Se lasa la macerat 10 ore, apoi se strecoara si se bea calda de 2-3 ori/ zi. Ceaiul din lumanarica, talpa gastii, laptele cucului – sunt pentru linistirea mucoasei (mai ales noaptea cand apare lipsa de aer).

Pentru a ajuta aceasta boala sa nu se agraveze, medicul specialist homeopat va prescrie o serie de substante in functie de gravitatea bolii.

Nutritionistii sunt cei care recomanda sa se consume alimente care nu produc exces de mucus, iar cele care produc mucus in exces sa fie evitate (ca de exemplu produsele prelucrate, lactate, produsele din faina alba, si altele).

EMFIZEM PULMONAR – tratament naturist

Exercitiile yoga invata pacientii cum sa respire mai usor prin diferite miscari si exercitii. Boala poate fi prevenita daca se renunta in primul rand la fumat. La domiciliu este bine ca bolnavul sa faca inhalatii cu abur simplu sau cu abur cu cateva picaturi de uleiuri esentiale, pentru a ajuta la eliminarea flegmei din plamani.

Aburii calzi de la vaporizatoare ajuta la curatirea plamaniilor, dar vaporizatoarele nu sunt destul de puternice intr-o incapere de dimensiuni medii, ele trebuie plasate in incaperi mult mai mici. In cazul in care se folosesc umidificatoare reci, acestea trebuie curatate foarte des, aproape zilnic, altfel ele pot raspandi germeni care duc la infectii pulmonare.

Pentru a usura respiratia, exercitiile fizice, mersul pe jos, plimbarile scurte facute zilnic, evitarea zonelor cu poluare prin plimbari in spatiile inchise (complex comercial).

Emfizemul nu se vindeca, dar prin tratamente boala poate fi ameliorata si tinuta sub control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *