Prima pagină » Coronavirus » Cum te tratezi acasă dacă ai coronavirus. Greșeala pe care o fac cei mai mulți
Cum te tratezi acasă dacă ai coronavirus. Greșeala pe care o fac cei mai mulți

Cum te tratezi acasă dacă ai coronavirus. Greșeala pe care o fac cei mai mulți

02 dec. 2020, 15:32,
în Coronavirus

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a vorbit în cadrul unui interviu despre cei infectați cu coronavirus și despre cum să te tratezi acasă dacă ai coronavirus. Acesta le recomandă pacienților să își monitorizeze atent temperatura și frecvența respiratorie. Totuși, cadrul medical a atras atenția că mulți pacienți aleg să ia antibiotice, deși un astfel de tratament nu distruge virusul și poate chiar să fie dăunător pe termen lung.

Cum te tratezi acasă dacă ai coronavirus

Pacienții infectați cu coronavirus care se tratează acasă este recomandat să își monitorizeze atent temperatura și frecvența respiratorie, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală Beatrice Mahler.

Într-un interviu oferit Știrilor ProTV, medicul a atras atenția că mulți pacienți aleg să ia antibiotice, deși un astfel de tratament nu distruge virusul și poate chiar să fie dăunător pe termen lung.

„Este foarte important pentru cei care stau acasă, dacă își pot permite să își cumpere un pulsoximetru, să o facă. Dacă nu, să își monitorizeze atent frecvența respiratorie. Monitorizarea temperaturii și a saturației oxigenului sunt extrem de importante dacă vorbim despre infecția cu SARS-CoV-2. Pe de altă parte, legătura permanentă cu medicul de familie este obligatorie și apariția unei saturațîi scăzute (a oxigenului din sânge, n.r.), sub 93%, trebuie să îi determine să sune la 112 sau să sune medicul de familie.

Atenție foarte mare la consumul de antibiotice! În această perioadă observăm foarte mulți pacienți care ajung la camerele de gardă și care își administrează antibiotic. Atrag atenția asupra faptului că virusul nu răspunde la antibiotic. Azitromicina care se administrează în spital în unele cazuri nu are rolul de a distruge virusul, ci are un mecanism antiinflamator, de reducere a inflamației pe care o produce virusul. Nu se administrează pe post de antibiotic”, a explicat medicul.

Tratamentul, recomandat în funcție de cazul de boală

Conform medicului, protocolul de tratament se recomandă în funcție de cazul de boală și în cazul unei forme ușoare de boală. Astfel, în aceste cazuri, mai fericite putem spune, tratamentul cu antibiotic nu își are rostul, deoarece trebuie să ne gândim ce efect vă avea acest tratament asupra corpului nostru peste 10-20 de ani.

„Vorbim despre rezistența la antibiotice, vorbim despre infecțîi cu germeni rezistenți care se pot transmite de la o persoană la alta. Dacă nu vom tempera în această perioadă consumul de antibiotice, anul viitor vom avea o altă pandemie”, a declarat Beatrice Mahler.

„Antibioticul se administrează în formele moderate sau acolo unde se constată o suprainfecție, care trebuie evaluată obligatoriu și cu analize de laborator. Pacientul este bine în aceste momente să ajungă într-un spital să aibă evaluare completă imagistică și biochimică – adică analize de sânge și de floră care evidențieze că într-adevăr antibioticul aduce un real beneficiu pacientului”, a mai declarat managerul Institutului „Marius Nasta”.

Un alt lucru extrem de important recomandat de către medic în aceasta perioadă este sportul. Potrivit specialistului, oamenii ar trebui să recurgă la activități sportive pentru a-și dezvolta musculatura respiratorie.

„Din toate datele științifice, momentul intubării care să ofere o speranță de viață pacientului este cel în care musculatura respiratorie este epuizată și pacientul nu mai face față. Avem în acest moment pacienți de 3-4 săptămâni în terapie intensivă, ventilați noninvaziv, tocmai pentru că au un antrenament muscular bun, anterior infectării. De aceeea sunt recomandate exercițiile fizice în această perioadă”, a mai explicat medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 decembrie 2024
24 decembrie 2024