Prima pagină » Culinar » Cum te ajuta semintele de in la slabit
Cum te ajuta semintele de in la slabit

Cum te ajuta semintele de in la slabit

23 oct. 2019, 10:30,
în Culinar

Cura cu seminte de in. Semintele de in sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Extrem de bogate in vitamine si in minerale, semintele de in previn multe afectiuni. Consumate ca simple gustari dintre mese sau ca desert, acestea reduc nivelul colesterolului, regleaza tranzitul intestinal si va scapa de kilogramele in plus.

Cum te ajuta semintele de in sa slabesti?
Semintele de in sunt un bun ajutor natural in curele de slabire datorita proprietatilor antioxidante care stimuleaza metabolismul. Fibrele pe care le contin mentin senzatia de satietate si acizii grasi omega 3 tin in frau pofta de dulciuri.

Tratament cu seminte de in pentru topirea kilogramelor
Daca vrei sa slabesti e indicat sa incluzi semintele de in in dieta intr-un mod controlat si sa le mananci in fiecare zi la una din mese.

Ai nevoie de: Seminte de in, Apa.

Ce trebuie sa faci

Inainte de a incepe acest tratament, cel mai bine este sa consulti un nutritionist, pentru a stabili doza de care are nevoie organismul tau. In general, este recomandat sa consumi trei linguri de seminte de in pe zi, pe tot parcursul zilei.
Pentru fiecare lingura de seminte de in, va trebui sa bei cate un pahar de apa, inainte de masa.
Poti adauga semintele de in si in diferite alimente: cereale, iaurt, salate, piureuri.

Trezirea cu seminte de in
– o lingura de seminte de in
– o cana de apa calda

Amesteca-le si lasa-le asa peste noapte. Vor deveni o pasta moale si gelatinoasa.
Dimineata bea doar lichidul. Inul va avea un efect calmant asupra stomacului si intestinelor.

Trucuri pentru rezultate mai bune
E recomandat sa tii cura de seminte de in timp de doua luni consecutiv si sa iei o pauza de 3-4 saptamani inainte de a o incepe iar.
Combina consumul de seminte de in cu o dieta echilibrata si sanatoasa
Nu uita sa faci miscare
Alte benficii ale curei cu seminte de in

Semintele de in reduc nivelul colesterolului si sunt, de asemenea, o sursa sigura si importanta de fitoestrogeni, hormoni vegetali ce previn cancerul la san si la colon.
Intern, semintele de in se folosesc intregi, dar si macinate. In caz de constipatie se pot lua una-doua linguri cu seminte intregi cu putina apa, foarte usor incalzita, dimineata sau seara, pe stomacul gol. Chiar daca nu sunt antibiotice, procedati in asa fel incat sa luati amestecul de apa si seminte zilnic la aceeasi ora, pentru a le da posibilitatea sa-si faca efectul asteptat.
Impotriva inflamatiilor intestinale se poate prepara o bautura emolienta dintr-o lingura cu seminte intregi macerate, timp de o jumatate de ora, in 100 de mililitri de apa usor incalzita.

Cura cu seminte de in: indeparteaza pietrele la rinichi
Ceaiul preparat din seminte de in amestecat cu zeama de lamaie se recomanda in caz de pietre la rinichi, litiaza renala si inflamatii ale vezicii urinare.
Extern, semintele de in macinate se folosesc sub forma de cataplasme. Faina de in, in amestec cu apa, se fierbe pana se obtine o pasta, care, mai apoi, se pune intre doua bucati de panza si se aplica pe locul bolnav – furuncule, abcese, dureri articulare si alte afectiuni ale pielii.
Cataplasma se mentine permanent calda timp de cateva ore. Aceasta calmeaza durerile de oase si ajuta la evacuarea puroiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024