Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Cum stii daca suferi de Sindromul „Alice in Tara Minunilor”
Cum stii daca suferi de Sindromul „Alice in Tara Minunilor

Cum stii daca suferi de Sindromul „Alice in Tara Minunilor”

06 mart. 2018, 12:40,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:80558;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Precum in Tara Minunilor ciupercile aveau dimensiuni impresionante, copacilor nu li se vedea varful, insectele erau imense, la fel se intampla uneori si in viata unor oameni, in viata lor… reala! Acest sindrom este o boala cu caracter temporar, apare in anumite situatii, in general debuteaza cu migrene puternice si este asociata cu consumul anumitor droguri (sunt si medicamente halucinogene, ca unele somnifere de exemplu). Cert este ca acesti pacienti, uneori, prezinta o perceptie distorsionata asupra lumii inconjuratoare, vazand lucrurile mai mari (macroscopie) sau mai mici (microscopie). Acest sindrom poate sa mai apara si in cazul unor traumatisme cerebrale sau in cadrul delerium tremens, caz in care pacientul are nevoie de ingrijire medicala imediata.

Cauzele sindromului "Alice in Tara Minunilor"

Sindromul "Alice in Tara Minunilor" se manifesta in primul rand prin deformarea dimensiunii obiectelor din jur, iar cel mai adesea aceste halucinatii sunt insotite de migrene. Fiecare miscare pe care o fac persoanele in timpul atacurilor este insotita de un sunet, fapt ce ii face pe pacienti sa devina paranoici si sa le fie frica sa se miste. In timpul acestor atacuri, sunt afectate, de asemenea, si simtul tactil, si auzul, iar imaginile pe care le receptioneaza cei care sufera de acest sindrom sunt in mare parte eronate. Sindromul "Alice in Tara Minunilor" este insa temporar si poate fi cauzat in principal de tumori pe creier sau de administrarea unor droguri. De asemenea, sindromul "Alice in Tara Minunilor" poate fi rezultatul infectiei cu virusul Epstein- Barr (EBV – mononucleoza). Persoanele cel mai des afectate de aceasta boala neurologica sunt copiii, insa nu sunt putine nici cazurile la maturitate. Indiferent de varsta, sindromul "Alice in Tara Minunilor" poate dura de la cateva minute pana la cateva saptamani.

Sindromul Williams – cauze, simptome, tratament

Simptomele sindromului "Alice in Tara Minunilor"

Primul indiciu care poate fi asociat cu sindromul "Alice in Tara Minunilor" este o migrena ciudata, ce afecteaza simtul vizual, tactil si auditiv. Cele mai importante aspecte al bolii sunt micropsia (perceptia obiectelor mai mici decat sunt) si macropsia (perceptia obiectelor mai mari decat sunt in realitate). Aceste halucinatii il fac pe pacient sa perceapa oamenii, masinile, cladirile, inclusiv propriul corp, mult deformati fata decat in realitate, aspect ce merge pana la confuzie. Coridoarele pot parea mult mai lungi decat sunt de fapt sau plafonul mult mai aproape decat este in realitate.

Tratament pentru sindromul "Alice in Tara Minunilor"

Principalul tratament in cazul sindromului "Alice in Tara Minunilor" sunt anticonvulsivele, antidepresivele, β-blockeri, dar si o dieta specifica.
Numele acestei boli a fost dat dupa romanul lui Lewis Caroll, "Alice in Tara Minunilor", unde, la fel ca in cazul persoanelor afectate de acest sindrom, Alice, personajul principal al acestei povesti, se confrunta cu personaje himerice, ce au dimensiuni disproportionale.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *