Prima pagină » Informații utile » Cum slăbești prin dieta cu semințe de chia în 7 zile? Poțiunea magică pentru topirea kilogramelor

Cum slăbești prin dieta cu semințe de chia în 7 zile? Poțiunea magică pentru topirea kilogramelor

30 aug. 2024, 10:40,
în Informații utile

Dieta cu seminte de chia ținută 7 zile aduce organismului tău numeroase beneficii și este foarte apreciată de cătrei cei care încearcă de multă vreme să elimine kilogramele în plus și încă nu au reușit să înregistreze succese notabile.

Dieta cu semințe de chia ținută doar 7 zile este din ce în ce mai populară în rândul românilor pentru versatilitatea ei, semințele acesta putând fi consumate crude, întregi sau măcinate, cu adaos de lichid ori incluse în preparate dintre cele mai diverse, de la budinci la salate.

Cum slăbești prin dieta cu semințe de chia în 7 zile

Dieta cu semințe de chia ținută 7 zile nu doar că te ajută să slăbești în mod direct, ci și indirect, prin efectul ei de detoxifiere. În momentul în care semințele ajung în intestin, fibrele din compoziția semințelor de chia stimulează mișcările peristaltice și antrenează, în tranzitul lor, alte reziduri mai vechi.

În acest mod, putem vorbi despre un aliment care acționează ca o mătură pentru colonul tău. Un organism detoxifiat este mai sănătos și poate să își aducă la îndeplinire mai bine procesele, așadar întregul sistem digestiv se va îmbunătăți, având loc, în timp, chiar și o scădere în greutate, provenită din echilibrarea funcțiilor interne.

O lingură de chia se lasă la înmuiat în apă, de seara și până dimineața, iar gelul care rezultă se va bea la prima oră, înainte de micul dejun. Se repetă procedeul mâcar 10 zile la rând.
Dacă te aștepți să slăbești miraculos, vei fi dezamăgit. Dacă te aștepți să poți mânca orice vrei și în orice cantitate și totuși, doar pentru că ai consumat gelul din semințe de chiar înainte de masă, să slăbești, vei fi de asemenea dezamăgit.

Nu vei slăbi peste noapte cu semințele de chia, ci treptat, sănătos și în mod absolut natural, lucru care este valabil și pentru alte diete, precum dieta cu semințe de in. Pentru a vedea efecte, trebuie să ai la modul general o alimentație echilibrată și un ritm de viață ordonat, din care să nu lipsească mișcarea și somnul.

Semințele de chia sunt un ajutor, iar cei care se află la dietă au nevoie de cât mai multe ajutoare de acest gen, întrucât nu e deloc simplu să scapi de kilogramele în plus, însă nu pot contracara într-o zi sau două, abuzurile alimentare repetate.

Ce cantitate de semințe de chia se consumă zilnic

Consumul zilnic de semințe de chia poate varia, în funcție de nevoile fiecărei persoane și de obiceiurile alimentare. În general, se recomandă un consum moderat, de aproximativ 15 – 30 de grame de semințe pe zi, adică una – două linguri.

Semințele de chiar sunt considerate un superaliment, grație conținutului ridicat de nutrienți, astfel că pot avea un aport valoros pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. De asemenea, semințele de chia au abilitatea de a absorbi lichidele, formând un gel, ceea ce poate fi util pentru obținerea mai rapdiă a senzației de sațietate.

Înainte de a începe să consumi semințe de chia în cantități mari, este recomandat să te asdresezi unui specialist în nutriție sau medicului tău, pentru a te asigura că aceasta este o alegere potrivită pentru tine, mai ales dacă suferi de anumite afecțiuni sau iei medicamente care ar putea interacționa cu semințele de chia. În plus, este indicat să le introduci treptat în dietă și să observi cum reacționează organismul tău la acestea.

Semințele de chia pot fi un ajutor de nădejde în dietă chiar și atunci când ți-e poftă de dulce și duci dorul unor fursecuri cu gem, acestea contribuie la susținerea pierderii în greutate, deoarece sunt bogate în nutrienți, fibre și proteine, ceea ce ajută la menținerea senzației de sațietate și la contrlul poftei de mâncare.

Astfel că, pentru dieta cu semințe de chia ținută 7 zile puteți încerca pudra de chia și iaurt cu fructe, smoothie cu aceste semințe sau budincă de chia cu vanilie și fructe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024