Prima pagină » Eveniment-Social » Cum se vor caza studenții în Campusul Studențesc „Tudor Vladmirescu”, unul dintre cele mai mari din România de la Universitatea Tehnică

Cum se vor caza studenții în Campusul Studențesc „Tudor Vladmirescu”, unul dintre cele mai mari din România de la Universitatea Tehnică

14 sept. 2020, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a decis graficul după care va avea loc reluarea cursurilor și cum se vor caza studenții într-unul dintre cele mai mari campusuri din România, „Tudor Vladmirescu”. Prin respectarea restricțiilor sanitare, în Campusul „Tudor Vladimirescu” se pot caza cel mult 5.400 de studenți. Statistic, numărul anual al solicitărilor este de 6.500-6.600, doar de la studenții politehniști. Anul acesta, TUIAȘI nu va mai putea primi în căminele din campus studenți de la celelalte universități din Iași, așa cum a făcut în anii anteriori

Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași a decis graficul după care va avea loc reluarea cursurilor și cum se vor caza studenții într-unul dintre cele mai mari campusuri din România, „Tudor Vladmirescu”. În primul semestru vin la cursuri studenții din anii I și II de la licență, I de la master și VI de la Facultatea de Arhitectură. Prin respectarea restricțiilor sanitare, în Campusul „Tudor Vladimirescu” se pot caza cel mult 5.400 de studenți. Statistic, numărul anual al solicitărilor este de 6.500-6.600, doar de la studenții politehniști. Anul acesta, TUIAȘI nu va mai putea primi în căminele din campus studenți de la celelalte universități din Iași, așa cum a făcut în anii anteriori.

Cazarea studenților în Campusul Studențesc „Tudor Vladmirescu”, unul dintre cele mai mari din România de la Universitatea Tehnică

În acest an, cazările în Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu”, unul dintre cele mai mari din România, se vor desfășura on-line, fară ca studenții să ia legătura fizic cu prodecanul facultății. Studenții vor primi prin e-mail căminul și camera în care vor locui în noul an universitar, respectiv data la care vor fi programați pentru a se prezenta la administrația căminului să ridice cheile camerei.

„Prin urmare, tinerii trebuie să completeze formularul publicat AICI: http://campus.tuiasi.ro/09/09/2020/informatii-importante-cu-privire-la-cazarea-studentilor-in-noul-an-universitar/, până cel târziu luni, 14.09.2020, prin care își manifestă intenția de cazare în cămin. Datele introduse vor fi confruntate cu cele de la secretariatele facultăților. În cazul în care nu veți completa formularul, vom considera că nu aveți nevoie de cazare în anul universitar 2020-2021. Facem precizarea că acest formular trebuie completat doar de studenții TUIAȘI care vor începe activitatea «on-site» în primul semestru: anul I licență; anul al II-lea licență; anul al VI-lea Arhitectură; anul I master; doctorat”, au precizat cei de la Direcția Servicii Studențești (DSS) de la TUIAȘI.

În Campusul „Tudor Vladimirescu” se pot caza cel mult 5.400 de studenți. Statistic, numărul anual al solicitărilor este de 6.500-6.600, doar de la studenții politehniști. De aceea, anul acesta, TUIAȘI nu va mai putea primi în căminele din campus studenți de la celelalte universități din Iași, așa cum a făcut în anii anteriori. Capacitatea scăzută de cazare e cauzată și de faptul că un cămin – T16 este rezervat pentru cazuri de izolare sau carantinare a studenților în eventualitatea în care situația epidemiologică o impune, în timp ce hotelul T20 este rezervat pentru solicitări similare, de izolare sau carantinare, a angajaților Universității care au situații deosebite în familie.

Graficul după care va avea loc reluarea cursurilor la Universitatea Tehnică din Iași: în semestrul al II-lea, studenții din anul al II-lea, de la licență, care au fost în primul semestru la Iași pentru a desfășura activități on-site, se vor muta cu activitatea în on-line

În semestrul al II-lea, studenții din anul al II-lea, de la licență, care au fost în primul semestru la Iași pentru a desfășura activități on-site, se vor muta cu activitatea în on-line. Totodată, la Iași vor veni și studenții din anii al III-lea și al IV-lea, cât și cei din anul al V-lea de la Facultatea de Arhitectură. Aceștia se vor alătura studenților din anul I și celor din anul al VI-lea de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” până la finalul anului universitar.

În ceea ce privește studiile de master, se va începe și aici în etape: în semestrul I vor învăța la Iași, on-site, în amfiteatrele și laboratoarele celor 11 facultăți, doar studenții înmatriculați în primul an al studiilor de masterat, în timp ce studenții din anul al II-lea vor studia în același regim din semestrul al II-lea. În primul semestru, studenții din anul al II-lea de master vor desfășura activități doar în sistem on-line.

Rectorul TUIAȘI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval: „Indiferent dacă studenții vor fi sau nu prezenți fizic în campusul didactic, cursurile, seminariile și proiectele se vor desfășura on-line, doar aplicațiile de laborator fiind prevăzute on-site pentru studenții prezenți”

Cum doctoratul prevede un registru special de activitate și nu presupune participarea în număr mare în spații închise a mai multor persoane, doctoranzii își vor desfășura activitatea la sediul facultăților, fizic, pe toată durata anului universitar.

„Indiferent dacă studenții vor fi sau nu prezenți fizic în campusul didactic, cursurile, seminariile și proiectele se vor desfășura on-line, doar aplicațiile de laborator fiind prevăzute on-site pentru studenții prezenți. Aș fi dorit să pun educația pe primul loc și să nu conteze nimic altceva, însă acum vorbim despre viață, la modul cel mai strict și concret, și nu cred că vreunul dintre noi se poate juca cu viața lui și a celor din jur”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIAȘI.

Au fost luate în calcul 8 scenarii pentru începerea noului an academic la Universitatea Tehnică din Iași

Rectorul, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a explicat că au fost luate în calcul 8 scenarii alături de Senatul TUIAȘI pentru începerea noului an universitar, inclusiv cel integral on-line și cel privind întoarcerea la activitatea de dinainte de pandemie, dar că varianta asupra căreia s-a convenit permite cel mai mult reluarea activității cât mai aproape de normalitate, minimizând pe cât posibil riscurile. Rectorul explică și faptul că au existat solicitări inclusiv din partea studenților ca activitățile să nu se mai desfășoare exclusiv on-line și să se reia cursurile, într-o formă sau alta, cu prezența lor la Iași.

„Suntem perfect conștienți de riscuri și încercăm să le ținem cât mai departe de noi, de tot ceea ce înseamnă Universitatea noastră. Din păcate, acel dom din cărțile lui Stephen King, care poate izola o comunitate de lumea exterioară și de timp, nu este decât o iluzie. Chiar și în aceste condiții, nu putem suspenda rolul Universității în formarea profesională a studenților noștri. Este esențial ca studenții să cunoască Universitatea în mod real, nu virtual (cei din anii I licență și master), pentru ca apoi să capete încredere în Universitate în ceilalți ani de studiu. Este esențial ca studenții noștri să simtă că suntem responsabili atunci când luăm o decizie și că dintre toate variantele posibile nu am ales-o pe cea mai comodă pentru noi, ci pe cea care respectă cât poate de mult acum viața și educația deopotrivă”, a completat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`