Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cum se utilizeaza frunzele de telina
Cum se utilizeaza frunzele de telina

Cum se utilizeaza frunzele de telina

16 apr. 2021, 12:59,
în Sanatate

Telina este fundamentală în multe feluri de mâncare: aroma sa clară este cel mai frecvent combinată cu ceapă și morcovi. Frunzele exterioare și interioare au un gust diferit și ar trebui utilizate în mod corespunzător. Frunzele exterioare de culoare verde închis sunt intens aromate – mult mai mult decât tulpina – dar pot fi puțin dure și fibroase. Acestea sunt grozave gătite până când se înmoaie în supe și tocănițe.

Frunzele interioare, de culoare verde deschis sunt mult mai delicate. Textura lor delicată este suficient de bună pentru a le mânca crude. Acestea sunt grozave în salate sau folosite ca garnitură. Tocați-le împreună cu tulpinile pentru orice rețetă care necesită țelină, dar fiți atenți la aroma lor puternică, astfel încât să nu vă aromatizați prea tare felurile de mâncare.

Cum se pastrează frunzele de țelină

Pentru a păstra cele mai proaspete tulpini de țelină, renunțați la punga de plastic și înfășurati-le întreaga tulpină în folie de aluminiu. Acest lucru menține umezeala afară, dar permite etilenei, care coace legumele, să iasa.

Dacă trebuie să folosiți o tulpină sau două, dar nu doriți să folosiți frunzele imediat, păstrați frunzele separat. Așezați-le într-un recipient etanș pe un prosop de hârtie umed în sertarul frigiderului, în care se vor păstra câteva zile. Pentru a le menține și mai mult, puteți purifica frunzele cu o cantitate mică de apă sau ulei, apoi congelați amestecul în tăvi de cuburi de gheață. Transferați cuburile de frunze înghețate într-un recipient etanș și păstrați-le în congelator; adăugați un cub la supe, ciorbe, tocănițe sau sosuri ori de câte ori doriți un plus de aromă de țelină.

Cum se utilizeaza frunzele de telina

Iată câteva modalități de a vă bucura de frunzele de telina!

Folositi-le ca si condiment

Gândiți-vă la frunzele de telina verde închis ca la o plantă și folosiți-le ca înlocuitor al pătrunjelului. Doar asigurați-vă că le tocați fin, așa cum ați face cu pătrunjelul, pentru a le sparge textura fibroasă.

Faceți salată

Adăugați frunze de telina la o salată, alaturi de brânza, nuci sau ouă fierte moi.

Adaugati frunze de telina la fasole

Salata de țelină și fasole este un fel de mâncare potrivit pentru un prinț, realizat cu bugetul unui sărac. Adaugati si un strop de ulei de măsline și zeama de lămâie.

Amesteca-le in smoothie, la micul dejun

Păstrați frunzele de telina într-un recipient etanș în congelator, apoi introduceți-le într-un smoothie verde.

Transformă-l în supă

Frunzele de țelină aduc o aromă distinctivă supei. Puteți folosi frunzele în supe care necesită pătrunjel ca aroma, cum ar fi tăiței de pui sau ribollita.

Adaugati-le in omleta

Țelina și ouăle sunt o combinație surprinzător de bună, în omletă sau separat.

Cum se păstrează frunzele de țelină

Vrei să dureze aroma de anason a frunzelor de țelină? Iată câteva modalități de conservare a frunzelor de țelină:

Usuca-le

Uscați-vă frunzele într-un cuptor sau deshidratator. Pulverizați și amestecați cu sare pentru a obtine un condiment la îndemână. Sau macinați frunzele uscate și folosiți-le ca un condiment pentru a adăuga un impuls aromat rețetelor.

Murati-le

Frunzele de țelină murată sunt ideala pe o farfurie cu brânză sau salată.

Fa suc

Sucul de țelină este un clasic in New York. Un sirop făcut atât din tulpini, cât și din frunze este o bază interesantă de făcut acasă, amestecată cu apă minerala pentru cocktail-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024