Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Cum se tratează tusea (si nu numai) cu ceai de cimbru
Cum se tratează tusea (si nu numai) cu ceai de cimbru

Cum se tratează tusea (si nu numai) cu ceai de cimbru

15 mart. 2021, 15:20,
în Sanatate

Posedând multe proprietăți, cimbrul este una dintre cele mai utilizate plante în medicina pe bază de plante. Calmează tusea și are avantajul că poate fi consumat în mai multe forme: ulei esențial, ceai de plante sau sirop.

Tratează tusea prin beneficiile cimbrului

Tusea este cel mai frecvent simptom în timpul iernii și, de asemenea, cea mai dificilă luptă. Pe lângă diferitele siropuri destul de scumpe pe care le poți găsi pe piață, de ce să nu folosești o plantă la fel de capabilă să o trateze? Cimbrul are proprietăți antispastice care vor calma tusea!

Primul pas este de a face diferența între tusea expectorantă și tusea uscată. O tuse uscată nu evacuează mucusul, spre deosebire de o tuse expectorantă, ale cărei origini pot fi o răceală sau o bronșită. Dacă persistă, este recomandabil să vă adresați medicului dumneavoastră. Tusea cronică, indicativă a unei boli de bază (astm, bronșită cronică etc) necesită, de asemenea, o consultare rapidă cu medicul.

Uleiul esențial de cimbru are proprietăți antiseptice puternice. În ceaiul de plante, cimbrul are particularitatea de a liniști căile respiratorii și de a calma astfel bolile de iarnă, cum ar fi bronșita, răceala obișnuită sau gripa.

De știut: cimbrul are și alte virtuți, precum cele care promovează digestia și luptă împotriva problemelor intestinale. Ameliorează reumatismul și contracțiile musculare. Mic sfat de frumusețe: revitalizează scalpul și tonifică corpul.

Cimbru: ceai de plante, sirop de tuse sau ulei esențial

Pentru a face ceai de cimbru, luați niște cimbru uscat (1 până la 2 linguri pentru un ceai de plante) și amestecați-l cu 200 ml de apă. În loc să folosiți cimbru uscat, puteți folosi și frunze de cimbru proaspăt pe care le infuzați timp de 5 până la 15 minute în apă fierbinte. Beneficiile ceaiului de cimbru sunt uimitoare.

Siropul de cimbru se vinde în farmacii, dar, din nou, economisiți bani și faceți-l singur! Pentru a face acest lucru, turnați un litru de apă peste două boluri de cimbru. Se dizolvă 125 g de miere în 10 cl de infuzie de cimbru pe care le-ați încălzit și lăsat să se răcească. Luați o linguriță de mai multe ori pe zi.

Pe lângă ceaiurile din plante de cimbru, puteți efectua și inhalări de cimbru care vă vor curăța căile respiratorii!

Sfaturi pentru a alege corect cimbrul

Cimbrul are un avantaj: poate fi cules aproape tot timpul anului. Cu toate acestea, între martie și iulie este cel mai parfumat. Pentru a-l recolta și a-l păstra, este simplu:

Tăiați tulpinile. Se va păstra o săptămână la frigider. Dacă doriți să uscați cimbru pentru a-l păstra mai mult timp, adunați tulpinile în buchete, pe care le atârnați cu capul în jos. După uscare, desprindeți florile uscate de pe tulpini și păstrați-le în cutii etanșe. Așa îl puteți folosi pe tot parcursul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`