Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Cum se trateaza bataturile de la picioare cu bicarbonat de sodiu
Cum se trateaza bataturile de la picioare cu bicarbonat de sodiu

Cum se trateaza bataturile de la picioare cu bicarbonat de sodiu

06 apr. 2021, 17:58,
BZI.ro, în Sanatate

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient foarte popular în medicina alternativă, deoarece are multe virtuți, atât din punct de vedere al sănătății, frumuseții, cât și al curățării. Se dovedește a fi un aliat al sănătății picioarelor, indiferent dacă este vorba de îndepărtarea bataturilor sau de infecții cu drojdie și transpirație.

Cum se trateaza bataturile de la picioare cu bicarbonat de sodiu

Încălțămintea prea strânsă și slab ventilată sau mersul frecvent pe tocuri înalte va genera o frecare semnificativă a piciorului, precum și o distribuție inegală a greutatii. Pielea se va îngroșa apoi, formând bataturi.

Prin urmare, mersul pe jos poate deveni dureros. Dar bataturile nu sunt inevitabile: pe lângă încălțamintea potrivită, este posibil să scapi de ele cu bicarbonat de sodiu.

Dacă pielea s-a îngroșat și s-a întărit pe picioare, bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta să scăpați de aceasta problema și să vă faceți picioarele mai moi. Pentru a face acest lucru, amestecați 5 linguri de bicarbonat de sodiu cu puțin gel de duș pentru a forma o pastă granulată.

Începeți prin înmuierea picioarelor într-un lighean cu apă călduță pentru a înmuia pielea, apoi frecați picioarele cu pasta sau chiar completați această șlefuire cu o piatră ponce dacă pielea este foarte groasa. În cele din urmă, clătiți și aplicați o cremă hidratantă. Repetați operațiunea în fiecare săptămână: veti îndepărta bataturile, dar veti preveni și infecțiile cu drojdii și veti lupta împotriva mirosurilor urate cauzate de transpirație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *