Prima pagină » Local » Cum se tratează acneea? Sfaturi prețioase de la medicul dermatolog Claudia Artenie, la BZI LIVE – VIDEO

Cum se tratează acneea? Sfaturi prețioase de la medicul dermatolog Claudia Artenie, la BZI LIVE – VIDEO

25 nov. 2022, 13:49,
BZI.ro, în Local

Dr. Claudia Artenie, medic primar dermatovenerologie – Pro Life Clinics, a discutat, în emisiunea BZI LIVE, despre tratamentul acneei. Cum se tratează această afecțiune și care sunt pașii de urmat pentru o rutină de îngrijire corectă?

Acneea reprezintă o afecțiune dermatologică inflamatorie, întâlnită atât la copii și adolescenți, cât și la adulți, unii dintre ei confruntându-se cu forme severe. Persoanele afectate de acnee nu sunt deranjate doar fizic de această afecțiune, ci se confruntă cu stimă de sine scăzută, evită socializarea și se ascund de privirile celor din jur.

Acneea poate fi de mai multe tipuri, și anume: acnee vulgară, acnee rozacee, acnee juvenilă și acnee chistică. Printre cauzele acneei se numără supraproducția de sebum, bacteriile, dereglările hormonale, stresul, folosirea produselor nepotrivite pentru tipul de ten, dar și administrarea unor medicamente. În ceea ce privește tratamentul, acesta depinde de tipul acneei și de severitatea acesteia și poate include creme și diferite proceduri, la recomandarea unui medic dermatolog.

Cum se tratează acneea? Dr. Claudia Artenie: „În adolescență, acneea trebuie tratată, în principal, în patru pași simpli”

Acneea se tratează cu anumite produse topice, medicamente, care trebuie utilizate diferit, în funcție de vârstă și de tipul de ten. Pentru ca tratamentul să dea roade, trebuie urmați patru pași simpli. Dimineața, se recomandă folosirea unui produs blând de curățare și a unei creme ușor hidratante. Apoi, este indicată aplicarea unei creme cu factor de protecție solară (30+ sau 50+). Seara, primul pas este curățarea și, apoi, aplicarea unei creme hidratante, urmată de aplicarea unei creme-tratament. Aceasta este diferită, în funcție de tipul de acnee, de vârstă și de tipul de ten.

„Sunt anumite produse topice, medicamente, care trebuie folosite diferit, în funcție de vârstă. În adolescență, acneea trebuie tratată, în principal, în patru pași simpli pentru început. Un produs de curățare, uneori chiar un produs blând de curățare, care să nu usuce în exces pielea, dimineața și seara. Ulterior, folosirea, dimineața, a unei creme ușor hidratante, matifiante. Apoi o cremă cu factor de protecție peste crema hidratantă sau o cremă hidratantă, care să aibă deja un SPF, de preferat minim 30 sau chiar 50. Seara, primul pas este pasul de curățare, desigur, apoi aplicarea unei creme hidratante, dacă se simte pielea uscată și, după 15-20 de minute, se poate aplica crema-medicament, care să fie diferită, în funcție de tipul de acnee.”, a declarat medicul Claudia Artenie, pentru BZI LIVE.

Dr. Claudia Artenie: „Acneea trebuie tratată, nu trebuie lăsată să treacă de la sine”

Fiind o afecțiune cronică, acneea poate să țină de la câteva luni la câțiva ani. Aceasta trebuie tratată cu creme acasă și, în unele cazuri, cu medicamente.

„Acneea este o afecțiune cronică, ține de la câteva luni la câțiva ani. Trebuie tratată cu creme acasă, uneori chiar și pastile, în funcție de tipul acneei și, desigur, tratamente de curățare, de exfoliere, în cabinetul medicului dermatolog. Aceste tratamente se fac periodic, o dată la o lună-două, în funcție de pacient.”, a spus medicul.

Medicul Claudia Artenie a completat că acneea nu trece de la sine, ci trebuie tratată, pentru a preveni apariția cicatricilor.

„Acneea trebuie tratată, nu trebuie lăsată să treacă de la sine. Nu trece odată cu vârsta, nu ține neapărat de adolescență. Trebuie tratată tocmai ca să prevenim apariția cicatricilor, acele găurele care apar la nivelul feței și care deranjează foarte mult.”, a mai spus dr. Claudia Artenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *