Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Cum se ţine cura cu leurdă
Cum se ţine cura cu leurdă

Cum se ţine cura cu leurdă

27 feb. 2020, 10:41,
în WoW!

Cura cu leurda este un panaceu pentru întregul aparatul cardiovascular şi în cadrul acesteia trebuie consumat suc de leurda. Acesta se obţine astfel: o mână de frunze proaspete se taie foarte fin, ca zarzavatul pentru ciorbe.

Se pun într-un vas de sticlă şi se toarnă deasupra un pahar de apă călduţă, după care se lasa să se macereze la temperatura camerei, vreme de patru ore, apoi se filtrează prin tifon.

Se obţine ceva mai mult de un pahar de suc, doză care va fi consumată pe stomacul gol, imediat după preparare, o dată pe zi. O cura-tratament cu leurda durează 10 zile, pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi minimum 30 de zile, pentru bolnavii cardiaci cronici.

În urma unor studii s-a constat că substanţele active din leurdă au efect de realansare a activităţii endocrine, favorizează circulaţia cerebrală şi previne sclerozarea vaselor de sânge. Plantă este considerată din acest motiv o minune pentru sănătate.

Frunzele de leurda au capacitatea de curăţirea a sângelui, ficatului şi stomacului mult mai puternică decât a usturoiului. Se spune că o cură cu leurdă îi poate ajuta pe cei care vor să se lase de fumat. În plus, efectele miraculoase ale plantei, contracarează efectele dăunătoare ale nicotinei şi gudronului din ţigări. Leurda este considerată un mijloc de protecţie pentru fumători.

Indicaţii terapeutice

Flebita, tromboflebita şi trombozele sunt prompt eliminate cu ajutorul acestei plante, care are puternice efecte antiinflamatoare vasculare, fluidifiante sanguine şi anti-agregante plachetare.

Hipertensiunea, ateroscleroza şi ischemia cardiacă, asociate cu valori ridicate ale colesterolului, sunt puternic combătute de aceasta cură, pentru că leurda conţine adenozina, o substanţă care conform unor studii recente efectuate în Germania, are un rol esenţial în reducerea colesterolului, în împiedicarea formării trombelor, în scăderea tensiunii arteriale.

Leurda este pe termen lung adjuvantul ideal şi pentru aritmia cardiacă sau tahicardie, fiind administrata în cure de câte 2-3 luni. Clorofila din frunzele de leurdă şi alte substanţe similare cu cele conţinute de usturoi au efecte antioxidante foarte puternice.

Efectele curei cu leurda

Studii făcute în Germania şi Austria au pus în evidenţă efectele excepţionale ale acestei plante, pentru anihilarea radicalilor liberi din sânge, pentru împiedicarea formării cheagurilor de sânge (trombe), pentru menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi reglarea tensiunii arteriale.

Are efecte regulatoare asupra ritmului cardiac şi este un tonic bun pentru muşchiul inimii, fiind considerat de către comunitatea ştiinţifică una din cele mai bune plante din lume pentru afecţiunile cardiovasculare.

Leurda are puternice efecte fluidifiante sanguine şi din acest motiv ajută la vindecarea tromboflebitei şi trombozelor. Previne accidentee vasculare şi ajută la recuperarea de după producerea unui accident vascular.

Leurda este foarte bogată în adenozină, substanţă careare un rol esenţial în reducerea colesterolului, în împiedicarea formării trombilor, în scăderea tensiunii arteriale. Consumul de leurdă pe termen lung este ajutor ideal în tratarea bolilor cardiace. Substanţele active conţinute de leurdă au efecte vasodilatatoare şi ajută la menţinerea în limite normale a presiunii sanguine.

Consumul de leurdă este recomandat şi celor care suferă de reumatism. Ajută la îmbunătăţirea memoriei, tratează insomnia, ameliorează tusea, stopează diareea, vindecă balonări şi colici, grăbeşte vindecarea rănilor, tratează guturaiul, ajută la combaterea eczemelor. Leurda este recomandată şi în cazul celor care suferă de viermi intestinali, având efect antiasmatic, antiseptic şi depurativ.

Ştiaţi?

Curele cu leurda sunt indicate în hematurie, pierderea de sânge prin urina.

În cazul tusei, bronşitei pregătiţi un amestec expectorant: suc de leurda (două părţi), suc de ridiche neagră (o parte), miere (două părţi). Se iau câte două linguri de două-trei ori pe zi.

Leurda poate fi dată şi copiilor, datorită proprietăţilor sale de eliminare a viermilor intestinali.

Când iese din bârlog, ursul cauta leurda, aceasta fiind prima hrană după perioada de hibernare. Iarna, în organismul ursului s-au acumulat numeroase toxine. Şi atunci, o dată cu venirea primăverii şi ieşirea din hibernare, instinctiv, animalul încearcă să elimine toxinele.

Celor care vor să elimine toxinele din organism li se recomandă o cură de leurdă de o lună de zile, în perioada de primăvara, când planta poate fi găsită în păduri. Este indicat consumul de frunze prospete în salate , acestea având atât efecte antiseptice, cât şi bactericide şi antitoxice.

Frunzele folosite în stare proaspătă curata rinichii şi vezica. Asociat cu o alimentaţie sănătoasă, consumul de leurdă scade colesterolul şi ajută la creşterea fluxului de sânge către organe. Sucul proaspăt de leurda vindecă rănile care se închid greu

Cum se poate păstra leurda tot timpul anului

Leurda poate fi păstrată şi folosită şi în restul anotimpurilor, nu numai primăvara. Din leurdă se pot face condimente, tinctură sau chiar vin. Se pot obţine condimente din frunzele prospete de leurdă. Acestea se mărunţesc şi se păstrează uscate. Pot fi folosite în supe sosuri, salate sau alte mâncăruri.

PRECAUŢII

La persoanele cu stomac sau colon extrem de sensibil, leurda poate provoca stări de jenă sau uşoare crampe. Mamele care alăptează nu vor consuma leurda, deoarece aceasta transmite un gust neplăcut laptelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`