Prima pagină » WoW! » Sfaturi pentru casa si gradina » Cum se spală corect blugii
Cum se spală corect blugii

Cum se spală corect blugii

26 mai 2020, 14:40,
în WoW!

Există păreri potrivită cărora blugii ar trebui spălaţi doar manual. Alţii sunt de părere că blugii nu ar trebui spălaţi niciodată sau foarte rar. Însă cei mai mulţi obişnuiesc să spele aceste piese vestimentare în maşina de spălat, la un loc cu alte rufe.
Blugii au nevoie de spălare specială, delicată, pentru a rămâne rezistenţi şi a nu se decoloră. La fel de important este şi felul în care blugii sunt uscaţi. Pentru a nu se sifona atunci când sunt puşi la programul pentru uscat sau sunt puşi afară pe uscătorul de rufe, există câteva trucuri speciale.

Învaţă să speli corect blugii şi vei avea întotdeauna o apariţie impecabilă, indiferent de modelul de jeanşi care predomina la tine în garderobă.

Cel mai bun mod în care să speli blugii

Indiferent că sunt noi sau vechi, blugii se întorc de fiecare dată pe dos înainte de a fi băgaţi la maşina de spălat. În felul acesta, previi decolorarea lor şi uzura care poate apărea la nivelul buzunarelor, tivului sau beteliei pantalonilor. De asemenea, este important să închizi fermoarele şi nasturii sau capsele.

Modelele de blugi cu găuri se pot spăla, folosind nişte clipsuri pentru a prinde aceste găuri ca să nu se desfacă mai mult decât ţi-ai dori, în timpul spălării. Foloseşte detergent care nu decolorează blugii şi lasă-i la un ciclu de slapare delicat.

Blugii elastici sau cei care au în compoziţie materiale elastice se spala cu apă călduţă şi au nevoie doar de o stoarcere uşoară. Expuşi la temperaturi ridicate şi storşi prea tare, blugii elastici se pot strica, din cauză că materialul se va slăbi cu uşurinţă.

Cum se usucă blugii

Când usuci blugii în uscător foloseşte un ciclu delicat de uscare şi temperatură joasă. Pentru că blugii să fie mai rezistenţi şi să îşi păstreze forma, cel mai bine este să îi usuci afară. Când îi scoţi din maşină, scutura-i cu putere, îndreaptă cutele şi pune-i pe uscătorul de rufe.

Alte trucuri pentru a slapa hainele din denim

Nu încarcă maşina şi uscătorul până la refuz. Cu cât pui mai multe piese vestimentare într-o încărcătură, cu atât există riscul ca ţesăturile să se subţieze şi cusăturile să se desfacă. Atunci când nu au spaţiu să se spele, fermoarele şi capsele se pot agăţa şi pot rupe ţesăturile. Rufele au nevoie de spaţiu pentru a se spăla şi pentru a se usca corespunzător.

Îndepărtează petele rapid: curata petele înainte de a pune la spălat, în felul acesta rufele nu vor avea nevoie de un program special la o temperatură mai mare în maşina de spălat, care le-ar putea deteriora.

Separă blugii de culoare închisă de cei de culoare deschisă: blugii nu se spala la un loc, ci se separă în funcţie de culoare. Transferul de culoare se mai produce şi în cazul blugilor noi de culoare închisă, atunci când te aşezi pe huse de culori deschise sau când porţi o poşetă într-o culoare deschisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`