Prima pagină » International » Cum se simte Donald Trump? Următoarele 48 de ore sunt critice pentru preşedintele SUA

Cum se simte Donald Trump? Următoarele 48 de ore sunt critice pentru preşedintele SUA

05 oct. 2020, 09:57,
BZI.ro, în International

Starea preşedintelui SUA nu este tocmai bună la cum se simte Donald Trump. Semnele sale vitale din ultimele 24 de ore au fost foarte îngrijorătoare, a declarat o persoană familiară cu starea de sănătate a acestuia, care a mai afirmat că următoarele 48 de ore vor fi critice.

Aceste dezvăluiri au fost făcute în urma unui articol apărut în presa din Statele Unite, potrivit căruia o echipă de medici a declarat că acesta ”se simte foarte bine”. Unul dintre medici a declarat că Trump le-a spus: ”aş putea să plec de aici astăzi”.

Următoarele 48 de ore sunt critice

La cum se simte Donald Trump în acest moment, următoarele 48 de ore sunt critice, cel puţin aşa precizează sursa, care a dorit să rămână anonimă, în presa din SUA.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, a părăsit Casa Albă şi a fost mutat vineri la Walter Reed Naţional Military Medical Center de lângă Washington, la doar câteva ore după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Sean P. Conley, medicul de la Casa Albă, a declarat sâmbătă reporterilor, în faţa spitalului, că Trump nu a avut dificultăţi de respiraţie şi că nu i s-a administrat oxigen la Walter Reed.

”Echipa şi cu mine suntem extrem de mulţumiţi de progresele realizate de preşedinte”, a spus Conley. El a refuzat să dea un calendar pentru posibila externare a lui Trump din spital.

Donald Trump susţine că se simte bine

Donald Trumpa a spus că se simte bine şi a lautdat personalul medical de la Walter Reed şi alte instituţii, spunând că sunt ”uimitori”.

Trump va lucra într-un apartament special din spital pentru următoarele câteva zile, ca măsură de precauţie. Preşedintele nu avea programate evenimente publice.

Conley a spus că Trump a primit o primă doză dintr-un tratament de cinci zile cu Remdesivir, un medicament antiviral intravenos vândut de Gilead Sciences, care s-a dovedit că reduce perioada de spitalizare a bolnavilor de Covid-19.

Totodată, el ia un tratament experimental cu anticorpi produs de compania Regeneron, precum şi zinc, vitamina D, famotidină, melatonină şi aspirină, a spus Conley.

Vicepreşedintele Mike Pence, care va prelua atribuţiile prezidenţiale dacă Trump se va îmbolnăvi grav, a fost testat negativ pentru coronavirus, a spus un purtător de cuvânt. Pence lucrează de la propria sa reşedinţă, aflată la aproximativ trei mile de Casă Albă.

Donald Trump a minimizat ameninţarea pandemiei coronavirusului încă de la început, chiar dacă boala a ucis peste 200.000 de americani şi a lovit economia SUA.

Lumea medicală din SUA, reacție dură după ce Donald Trump a ieșit din spital pentru a-și felicita fanii

Președintele american Donald Trump a declanșat duminică o reacție furioasă din partea comunității medicale printr-o vizită de rupere a protocolului la susținătorii săi în afara spitalului unde este tratat pentru noul coronavirus extrem de infecțios, potențial mortal.

El purta mască în timp ce făcea semn din interiorul vehiculului său antiglonț în timpul scurtei călătorii în afara centrului medical militar Walter Reed de lângă Washington, care părea conceput pentru a lua înapoi narațiunea despre starea sa de sănătate îmbunătățită după un weekend de mesaje confuze din partea medicilor săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *