Prima pagină » Sanatate » Plante medicinale » Cum se recolteaza corect fructele de soc si cele mai eficiente retete de suc si sirop cu efect vindecator
Cum se recolteaza corect fructele de soc si cele mai eficiente retete de suc si sirop cu efect vindecator

Cum se recolteaza corect fructele de soc si cele mai eficiente retete de suc si sirop cu efect vindecator

11 aug. 2016, 22:35,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:67421;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Fructele de soc sunt cunoscute ca fiind cele mai puternice stimulente ale sistemului imunitar, capabile sa mareasca semnificativ capacitatea naturala de aparare a organismului chiar si in cazul celor mai periculosi microbi.

Recoltarea corecta a fructelor de soc incepand cu luna august, fructele de soc pot fi gasite, in special, in zonele muntoase, pe vaile raurilor si paraurilor, in marginile de padure, in zonele limitrofe drumurilor forestiere. Recoltarea se face prin taierea ciorchinilor cu boabe de pe ramuri, iar la 3-4 ore de la culegere, boabele se vor prepara sau vor fi puse la frigider, unde se pot pastra 24-48 de ore. Pot fi si uscate, insa doar pe cale artificiala: boabele se desprind de pe ciorchine, se pun in strat foarte subtire pe o soba sau pe un calorifer, la temperature de aproximativ 40 de grade Celsius, se lasa sa se deshidrateze pana cand seamana cu stafidele, apoi se depoziteaza in pungi de hartie, in locuri uscate si intunecoase.

6 motive pentru a consuma fructe de soc

Printre cele mai eficiente preparate din fructe de soc sunt incluse:

Suc din fructe de soc

Mod de preparare:
Se culeg fructele de soc ajunse la maturitate si dulci la gust – acestea trebuie sa fie negre la culoare, nu rosietice, rosii-violacee ori verzi, pentru ca sunt purgative drastice. in maximum 24 de ore de la recoltare, bobitele se spala foarte bine, se zdrobesc cu ajutorul blenderului sau cu o lingura de lemn, pana devin ca o pasta, care apoi se filtreaza printr-un tifon pus in doua si se stoarce cu mana. Se obtine un suc inchis la culoare, cu un miros care aduce aminte de afine, cu efecte terapeutice exceptionale. Restul de fruct care ramane dupa stoarcere poate fi folosit la prepararea dulceturilor ori gemului. Sucul se pastreaza intr-o sticla curata si se depoziteaza la rece, in frigider, maximum 48 de ore.

Administrare:
Sucul de fructe de soc se administreaza cu un sfert de ora inainte de masa, pe stomacul gol – 5 linguri la adulti si 3 lingurite la copii, pe parcursul sezonului, sau in cure de minimum 7 zile, fiind foarte eficient in: curele de vara de dezintoxicare; tratarea constipatiei; tratarea colitelor de putrefactie; intarirea capacitatii de aparare a organismului.

Sirop din fructe de soc

Mod de preparare: Se adauga doua pahare de zahar brun si coaja rasa de la doua lamai la doua pahare de suc proaspat de fructe de soc, obtinut dupa metoda de mai sus. Acest amestec se pune pe foc mic si se lasa sa clocoteasca rapid. Se toarna fierbinte intr-o sticla curata, care poate fi inchisa ermetic.

Administrare:
Din acest preparat se iau 4-5 lingurite pe zi, la nevoie, pentru: un usor efect laxativ; efect tonic, vitaminizant si remineralizant.

Precautii si contraindicatii:
Sucul din fructe de soc este contraindicat in sarcina si alaptare, persoanelor care sufera de diaree acuta si cronica, colita de fermentatie. in paralel cu preparatele din fructe de soc, persoanele care au un colon sensibil sau sufera frecvent de balonare sunt sfatuite sa consume si anumite condimente cu rol carminativ si antiinflamator intestinal – seminte de fenicul, seminte de chimen, busuioc, menta. Ingerate in cantitati mari, peste 200 gr. de fruct sau de suc, aceste remedii naturale pot deveni periculoase.

Cum se prepara tinctura de fructe de soc, leac pentru obezitate, tumori, viroze si gripe, herpes, constipatie, psoriazis si alte boli

Sursa: topremediinaturiste.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`