Prima pagină » Culinar » Diverse » Cum se pun visinele la congelator – Sfaturi pentru conservarea fara chimicale a fructelor
 Cum se pun visinele la congelator - Sfaturi pentru conservarea fara chimicale a fructelor

Cum se pun visinele la congelator – Sfaturi pentru conservarea fara chimicale a fructelor

26 iun. 2019, 12:23,
BZI.ro, în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:23783;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Te poti bucura de toate beneficiile fructelor in orice perioada a anului. Cum poti face asta? Prin congelare! Afla cum congelezi fructele, dar si ce trucuri de congelare trebuie sa stii pentru a te bucura de continutul de vitamine si nutrienti al fructelor chiar si iarna!

Fructele proaspete sau sucurile pot fi conservate la congelator timp de 8-12 luni. Compoturile, piureurile si fructele mari se conserva mai putin timp, dar cele mici rezista mai mult. Iata cateva metode care te ajuta sa ai fructe proaspete si la iarna. Fiecare frigider are incorporat si sertare de congelare si, din fericire, in congelator poti pastra fructe proaspete intre 8 si 12 luni. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca temperatura congelatorului este setata la -18 grade Celsius.

Congelarea fructelor – cum le pregatesti Pentru a congela corect fructele si pentru a te asigura ca acestea rezista o perioada lunga de timp in congelator in conditii optime, trebuie sa faci urmatoarele: Fructele trebuie sa fie proaspete si foarte bine spalate cu apa rece inainte de a le pune la congelator. Pastrarea lor in conditii de siguranta se va face in pungi sau cutii sigilate de dimensiuni potrivite, in functie de marimea fructelor. Asigura-te ca in punga sau cutia in care ai pus fructele la congelat ramane un spatiu liber de 1-2 cm deoarece, prin congelare, volumul fructelor mai creste si astfel spatiul va fi suficient si fructele vor ramane intacte.

Ce fructe se congeleaza

 Mure congelate
 Fructele care se congeleaza cel mai usor. Se spala bine, pentru a te asigura ca elimini orice fel de impuritati de pe suprafata lor, se aseaza pe o tava si se pun la congelator. Imediat cum acestea s-au congelat, poti transfera murele intr-o punga speciala pentru congelare.

Afine congelate
 Spala-le cu apa rece, pune-le intr-o punga care se inchide ermetic si baga-le in congelator. Te vei bucura de savoarea afinelor congelate chiar si in plina iarna.

Pere congelate
Perele se pastreaza cel mai bine prin congelare. Spala-le bine, curata-le de miez si taie-le felii inainte sa le congelezi.

Struguri congelati
Se pot congela doar boabele de struguri astfel ca, va trebui sa speli bine boabele, sa le inlaturi de pe ciorchine si sa le depozitezi intr-un recipient care se sigileaza. Ulterior, boabele de struguri congelate pot fi consumate in orice desert sau salata.

Gutui congelate
Inainte de a congela gutuile, acestea trebuie spalate foarte bine si puful indepartat. Gutuile se pun in apa fiarta pana cand observi ca pielita lor incepe usor sa se desprinda. Dupa fierbere, le scoti din apa si le pui la pastrat in congelator in recipiente care se sigileaza. Poti congela gutuile si daca le scoti miezul si le tai in felii.

Cirese congelate
Spala-le, scoate-le samburii si pune ciresele la congelator intr-o punga speciala, care se inchide ermetic. Visine congelate Ca si in cazul cireselor congelate, visinele pot fi si ele pastrate pentru mult timp la congelator. Spala-le, scoate-le samburii si pune-le intr-o punga care se sigileaza.

Mango congelat
De ce sa nu te bucuri de gustul proaspat de mango in orice moment al anului?Poti congela mango daca il tai felii si il pui intr-un recipient special pentru congelare.
Alte fructe pe care poti sa le congelezi: Caise; Piersici; Catina; Merisoare; Ananas; Capsune; Mere; Pepene galben.

Cat rezista fructele la congelator?

Daca respecti pasii de congelare fructele pot fi pastrate in siguranta la congelator, fara sa isi piarda vitaminele si nutrientii, intre 8 luni si un an de zile. Este indicat sa pui fructele la congelat atunci cand este sezonul lor si sa le consumi pana in momentul in care acestea reapar pe piata. Avantajul de a congela fructe, spre deosebire de a cumpara fructe gata congelate din comert este acela ca, tu stii de unde au fost culese si stii cum le-ai pregatit pentru congelare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *