Combinaţia de banane şi caramel este una dintre cele mai delicioase. Rezultatul e spectaculos!
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g biscuiţi digestivi
100 g unt
Pentru sosul caramel:
60 g unt
250 g zahăr
60 ml smântână lichidă
Pentru umplutură:
3 banane
375 g frişcă bătută
30 g ciocolată neagră
30 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Pentru sosul caramel, pui zahărul într-o cratiţă pe foc mic şi amesteci până când se topeşte şi capătă e o culoare aurie, apoi adaugi treptat untul tăiat bucăţi mici şi omogenizezi După ce s-a topit untul, dai sosul deoparte şi torni smântâna lichidă. Amesteci până se omogenizează şi laşi sosul la răcit.
Între timp, zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Îi pui într-o formă de tartă, inclusiv pe margini, şi-i presezi cu o lingură. Dai tava 2 ore la rece pentru a se întări blatul. Torni peste blat sosul caramel, apoi pui un strat de banane feliate şi frişca bătută. Decorezi cu feliile de banană rămasă şi ciocolata rasă. Dai la rece peste noapte.