Fructe de padure mai putin populare, coarnele reprezinta un bun ajutor in tratarea crampelor, a bolilor ficatului, parazitilor intestinali, icterului si a enterocolitei.
Sunt totodata benefice sistemului digestiv, avand efect antidiareic si contribuind la tratarea afectiunilor digestive in general.
Au gustul astrigent, de aceea se consuma mai mult gatite, in sosuri, sucuri (amestecat cu alte sucuri din fructe), siropuri, dulceata, marmelada. Uscate se consuma in ceaiuri si compoturi.
Nu este recomandat sa se consume cantitati mari din aceste fructe, deoarece excesul poate cauza balonare sau chiar greata.
Citeste si: Coarnele combat febra
Siropul de coarne combate anorexia la copii
Din sucul de coarne proaspat stors se poate prepara un gustos sirop. Sucul se amesteca cu zahar (640 g zahar la 300 ml suc), incet si treptat, intr-un vas pus la foc mic. Dupa ce tot zaharul se topeste si siropul da in clocot, se completeaza cu putina apa si dupa cateva minute se stinge focul. Siropul se trage in sticle de culoare inchisa, se astupa etans si se pastreaza la loc racoros si intunecos.
Siropul de coarne se consuma diluat in apa sau in apa minerala, ori ca indulcitor de ceai. El are gust placut si racoritor. Administrat copiilor mici (1 -5 ani), siropul de coarne combate anorexia.