Prima pagină » Culinar » Cum se prepară salata de dovlecei
Cum se prepară salata de dovlecei

Cum se prepară salata de dovlecei

14 iul. 2020, 10:18,
în Culinar

Vrei să prepari cea mai bună salata de dovlecei? Este foarte simplu şi vei reuşi să-i surprinzi chiar şi pe cei mai  mofturoşi membri ai familiei. În plus, este perfectă în zilele de vară, deoarece poate fi consumată rece, de la frigider.

 Ingrediente:

  • 3 dovlecei mari
  • 3 căţei de usturoi
  • 150g borcan iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 250 ml ulei
  • două linguri de muştar (de preferat muştar de dijon)
  • un gălbenuş de ou
  • 250 ml ulei
  • o legătură de mărar
  • apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curata dovelceii şi taie-i în jumătăţi, pe lungime. Cu o lingură înlătura seminţele şi apoi să-i prin razătoare. Într-o oală încăpătoare pune la fiert apa cu sare. Când da în clocot adauga dovleceii raşi şi lasă-i să fiarbă timp de 2-3 minute. Scoate-i într-o sită şi clăteşte-i din abundenţă cu apă rece.

Prepara apoi maioneza dintr gălbenuşul de ou, muştar şi ulei. Toaca usturoiul cât mai mărunt şi apoi pisează-l până obţii o pastă. Adaugă usturoiul în maioneza, împreună cu mărarul tocat, apoi adăugă maioneza peste dovlecei. Amestecă bine şi asezonează după gust cu sare şi piper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *