Prima pagină » Culinar » Cum se prepară salata cu roşii, castraveţi şi pătrunjel
Cum se prepară salata cu roşii, castraveţi şi pătrunjel

Cum se prepară salata cu roşii, castraveţi şi pătrunjel

01 iul. 2020, 11:20,
în Culinar

Salată cu roşii, castraveţi şi pătrunjel este o salată ideală pentru zilele canicularede vara. Se prepară foarte repede şi este răcoritoare. Înainte de servire o poţi ţine la rece jumătate de oră. O poţi servi cu lipie.

Ingrediente:

  • 6 roşii tocate în cubuleţe
  • 1 castravete tocat în cubuleţe
  • 1 ceapă roşie tocată
  • 1 legătura pătrunjel tocat
  • ulei de măsline
  • zeamă de la o lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Într-un bol amesteca roşiile cu castraveţii şi ceapă. În alt bol amesteca uleiul de măsline cu zeama de lămâie. Asezonează cu sare şi piper. Amestecă bine, până obţii o emulsie. Toarnă sosul peste salată şi amesteca bine. Presara pe deasupra şi pătrunjelul tocat şi amesteca.Salată cu roşii, castraveţi şi pătrunjel se serveşte ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *