Vrei să faci o reţetă de cremă de vanilie ca la cofetărie? Îţi e poftă de un tort şi nu ştii cu ce să-i dai gust şi mai bun? Te ajutăm noi: foloseşte cremă de vanilie. Dacă o s-o prepari conform reţetei de mai jos, nu doar că va avea un gust bun, dar va fi şi tartinabilă.
Hai să vedem care sunt ingredientele şi care e modul de preparare. Salvează-ţi reţeta. Vei avea nevoie de ea mai ales la sărbătorile de iarnă.
Ingrediente:
- 350 g unt
- 220 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- 330 g zahăr
- 1 linguriţa esenţă de vanilie
- 3 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Mai întâi pune o oală la foc mic. Adaugă în ea gălbenuşurile, laptele, zahărul vanilat şi zahărul. Trebuie să amesteci continuu. Din momentul în care începe să fiarbă, lasă pe foc 3 minute. Iniţial, compoziţia e lichidă, dar după ce pui şi untul, compoziţia se va întări.
De ce nu trebuie să laşi la această reţetă de cremă de vanilie oala mai mult de 3 minute? Conform cofetarilor, zahărul strică textura cremei, iar la un moment dat va fi uşor grunjoasă.
Ia oala de pe foc şi acoper-o. Las-o aşa până când compoziţia se răceşte complet de la sine (nu trebuie să forţezi răcirea).
Separat freacă bine untul cu o linguriţă de esenţă de anilie. Când compoziţia devine omogenă, o poţi folosi pentru checuri, torturi, prăjitură cu biscuiți, cornuleţe şi nu numai.
Trucuri pentru cea mai bună cremă de vanilie
Iată ce trebuie să mai ştii înainte de a prepara crema:
- i se mai spune cremă de lapte fiartă (creme patissiere – franceză, crema pasticcera – italiană);
- pentru culoare şi mai frumoasă, se poată adăuga puţin turmeric sau un strop de şofran;
- ouăle de ţară dau o culoare plăcută cremei de vanilie;
- ideal e să nu pui şi albuşurile, ca să nu se taie crema.
Iată un tutorial video despre cum se prepară o rețetă de cremă de vanilie pentru torturi și prăjituri: