Este foarte uşor să prepari iaurtul acasă. Ai nevoie doar de lapte natural şi de iaurtul tău preferat şi câteva minute la dispoziţie.
Ingrediente:
- 1 litru lapte natural
- 2 linguri iaurt bio (fără adaous de sare, zahăr sau arome)
- un praf sare
Cum se prepară:
Într-o oală mare pune laptele la fiert, împreună cu sarea. Alege o oală mai mare, deoarece odată ce începe să fiarbă, laptele se va umfla. Lasă laptele la foc mediu până începe să fiarbă, apoi dă focul la minim şi lasă-l să clocotească timp de 10-15 minute, având grijă să nu dea în foc.
Pune apoi laptele la răcit până în momentul în care poţi atinge oală cu mâna fără să te frigi. Adaugă apoi iaurtul şi amesteca foarte bine cu un ţel. Toarnă laptele într-un recipient şi înveleşte recipientul într-o pătură pentru a sta la cald. Lasă-l aşa timp de 5-8 ore. Atenţie, cu cât laptele sta mai mult la temperatura camerei cu atât iaurtul va fi mai acru. Păstrează apoi iaurtul la frigider.