Prima pagină » Culinar » Bauturi » Cum se prepara coniacul de casa – De 100 de ori mai bun ca cel din comert
Cum se prepara coniacul de casa - De 100 de ori mai bun ca cel din comert

Cum se prepara coniacul de casa – De 100 de ori mai bun ca cel din comert

24 apr. 2018, 15:54,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:21847;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Uimitor, dar puteti pregati un coniac delicios si aromat in conditii casnice. Nu veti avea nevoie de ingrediente sofisticate sau echipament special. Doar amestecati ingredientele si lasati sa se macereze suficient timp. O astfel de bautura va fi apreciata la cel mai inalt nivel, iar oaspetii nu vor crede ca este un produs de casa.

Ingrediente:

  • 2 linguri coaja uscata de lastari tineri de stejar
  • 1 lingura de ceai negru (sau 2 pachetele)
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 8 cuisoare
  • votca sau palinca diluata

Citeste si Care e diferenta dintre tuica, palinca si horinca

Mod de preparare:

Pregatiti vasul cu alcool. Adaugati in acesta coaja de stejar, ceaiul negru, zaharul, bicarbonatul de sodiu si cuisoarele. La dorinta, puteti amesteca putin. Inchideti vasul cu un capac ermetic si lasati-l la macerat timp de 2 saptamani. Pastrati vasul la un loc intunecat.
Strecurati coniacul si turnati-l intr-un vas curat. Inchideti-l cu un capac. Pastrati-l la un loc intunecat si rece. Coniacul poate fi consumat imediat dupa ce-l strecurati.

preluat de pe racnetulcarpatilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
29 noiembrie 2024
29 noiembrie 2024