Uimitor, dar puteti pregati un coniac delicios si aromat in conditii casnice. Nu veti avea nevoie de ingrediente sofisticate sau echipament special. Doar amestecati ingredientele si lasati sa se macereze suficient timp. O astfel de bautura va fi apreciata la cel mai inalt nivel, iar oaspetii nu vor crede ca este un produs de casa.
Ingrediente:
- 2 linguri coaja uscata de lastari tineri de stejar
- 1 lingura de ceai negru (sau 2 pachetele)
- 3 linguri de zahar
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 8 cuisoare
- votca sau palinca diluata
Citeste si Care e diferenta dintre tuica, palinca si horinca
Mod de preparare:
Pregatiti vasul cu alcool. Adaugati in acesta coaja de stejar, ceaiul negru, zaharul, bicarbonatul de sodiu si cuisoarele. La dorinta, puteti amesteca putin. Inchideti vasul cu un capac ermetic si lasati-l la macerat timp de 2 saptamani. Pastrati vasul la un loc intunecat.
Strecurati coniacul si turnati-l intr-un vas curat. Inchideti-l cu un capac. Pastrati-l la un loc intunecat si rece. Coniacul poate fi consumat imediat dupa ce-l strecurati.
preluat de pe racnetulcarpatilor