Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Cum se prepara clatitele Reginei Elisabeta
Cum se prepara clatitele Reginei Elisabeta

Cum se prepara clatitele Reginei Elisabeta

02 feb. 2017, 16:07,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:18032;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Reteta de clatite de la Casa Regala a Marii Britanii este atat de faimoasa, incat a traversat si Atlanticul. In urma unei vizite in Marea Britanie, Presedintelui Eisenhower i-a placut atat de mult desertul cu care a fost servit, incat Regina Elisabeta i-a trimis reteta de clatite printr-o scrisoare.

Ingrediente:

280 g faina
4 linguri zahar
250 ml lapte
2 oua
2 lingurite bicarbonat de sodiu
2 lingurite zeama de lamaie
2 linguri unt topit

Mod de preparare:

Bate ouale cu zaharul si 1/2 din cantitatea de lapte, apoi adauga faina si bicarbonatul si restul de lapte.
Incorporeaza untul topit cu o spatula. Aluatul obtinut trebuie sa fie unul gros.
Incinge putin ulei intr-o tigaie si formeaza clatitele, luand aluat in lingura si impingandu-l cu o alta lingura in tigaie. Rumeneste clatitele pe ambele parti pentru 1-2 minute, apoi scoate-le si serveste-le, dupa gust, cu zahar pudra, gem sau fructe si frisca.

In reteta originala apar 3 lingurite de crema tartar, un aditiv ce nu e usor disponibil in Romania. Locul cremei tartar este luat de zeama de lamaie in reteta de clatite, intrucat sucul de lamaie o poate inlocui cu succes. Alternativ, poti folosi sare de lamaie.

sursa: retete practice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`