Prima pagină » Culinar » Cum se prepară ciorba de ciuperci! Iată secretul unui gust desăvârșit
Cum se prepară ciorba de ciuperci! Iată secretul unui gust desăvârșit

Cum se prepară ciorba de ciuperci! Iată secretul unui gust desăvârșit

08 nov. 2023, 09:41,
în Culinar

Rețeta de ciorbă de ciuperci este una uşor de făcut, iar gustul este unic. Acest preparat nu este unul extrem de cunoscut, având mai degrabă un public de nișă. Dacă vreți totuși să gătiți ceva cu un gust autentic atunci vă recomandăm ciorba de varză acră cu afumătură care este un preparat tradițional originar din regiunea Ardeal sau Ungaria, în care varza murată este gătită cu oase, carne sau cârnați afumați.

 

Iată cum se prepară ciorba de ciuperci

Trebuie să mentinăm faptul că ingredientele sunt pentru patru porții iar timpul dedicat pentru această rețetă de ciorbă de ciuperci nu depășește 90 de minute. Ciorba de ciuperci te va impresiona de la prima gustare prin gustul aparte pe care aceasta îl are. Dacă dorești să faci mai multă ciorbă atunci poți dubla următoarea listă de ingrediente.

Așadar, pentru patru porții de ciorbă avem nevoie de aproximativ 1 kilogram de ciuperci champignon, un ou, 200 de grame de smântână, 3 morcovi, un ardei kapia roșu, un sfert de țelină, o ceapă roșie, 5 sau 6 căței de usturoi, după gust, o legătură de frunze de pătrunjel, sare și piper după gust și 3 linguri de ulei.

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1 ou
  • 200 gr smântână
  • 3 morcovi
  • 1 ardei kapia roşu
  • 1/4 ţelină
  • 1 ceapă roşie
  • 5-6 căţei usturoi
  • 1 legătura frunze pătrunjel
  • sare,piper
  • 3 linguri ulei

Ciupercile „Champignon” (Agaricus bisporus), unele dintre cele mai renumite ciuperci comestibile, aduc semnificative beneficii sănătății prin conținutul lor bogat în L-Ergothioneine, un antioxidant puternic. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Pennsylvania, aceste ciuperci conțin de 12 ori mai mult L-Ergothioneine decât germenii de grâu și de patru ori mai mult decât ficatul de pui. Acest compus are capacitatea de a întări sistemul imunitar, protejând membranele celulare de acțiunea dăunătoare a radicalilor liberi, substanțe instabile care pot afecta sănătatea celulară.

Cum se prepară ciorba de ciuperci

La început punem apa să fiarbă. Cât timp se fierbe apa putem curăța legumele și să le spălăm. Când vedem că apa începe să fiarbă putem adăuga ceapa tăiată. După acest pas, revenim la morvocul, ţelina care se curăță, se spală și se dau prin ochiurile mări a răzătoarei.

Punem uleiul într-o tigaie și peste ulei punem morcovii și țelina pe care le-am dat prin răzătoare. Ulerior adăugăm ardeiul kapia pe care l-am tocat în cubulețe mici. Se lasă la călit și după ce operațiunea a reuşit, adăugăm conţinutul în oală cu ciorbă. După ce am adăugat, luăm ciupercile pe care le curățăm, le spălăm și le tăiem în cuburi mari. Când ciorba este spre fiert, adăugăm ciupercile. Când vedem că toate ingredientele sunt fierte se adaugă usturoiul pe care l-am tocat mărunt.

Se face dressingul din 1 gălbenuş de ou şi smântâna ,se aduce la aceeaşi temperatură cu ciorba apoi se toarnă în fir subţire în ciorbă. Albuşul se pune în ciorbă. Se potriveşte de sare şi piper şi se presara frunze de pătrunjel verde tocat. Ciorba de ciuperci se serveşte caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *