Prima pagină » Culinar » Cum se prepară cel mai delicios sos de gogoșari pentru friptură

Cum se prepară cel mai delicios sos de gogoșari pentru friptură

03 aug. 2022, 11:30,
în Culinar

Rețeta de sos de gogoșari pentru friptură este ideală ca și garnitură. Aceasta este extrem de delicioasă și are un gust dulce-acrișor. Pentru prepararea sa aveți nevoie de doar câteva ingrediente și 40 minute la dispoziție.

Secretul pentru o mâncare reușită este alegerea legumelor. Trebuie să aveți în vedere că trebuie să fie cât mai proaspete și să nu fie lovite. De asemenea, în funcție de cât zahăr și oțet puneți, la final rețeta poate fi mai dulce sau mai acrișoară. Pentru friptură puteți opta și pentru gogoșarii marinați.

Ingrediente necesare pentru rețeta de sos de gogoșari pentru friptură

Un sos de gogoșari este ideal pentru friptură. Acesta are un gust dulce acrișor și merge de minune cu carnea de porc sau pui la cuptor. Rețeta este simplă și se poate pregăti și pentru iarnă. Ingredientele de care aveți nevoie sunt 500 grame de oțet, 5 kilograme de gogoșari, 500 grame de ulei de floarea soarelui, 800 grame de bulion și 500 grame de zahăr. Pentru condimentare se vor folosi foi de dafin, boabe de piper, boabe de muștar și sare după gust. 

Timpul de preparare este de circa 40 minute. Din cantitățile menționate veți obține în jur de 700-800 grame de sos de gogoșari. Pentru a putea fi servit, va trebui să așteptați minimum 2 săptămâni să se mureze. Dacă vă place ca rețetă să fie mai acrișoară, la 5 kilograme de gogoșari se pot înjumătăți cantitățile ingredientelor, astfel, 250 grame ulei, 250 grame oțet de 9 grade și 250 grame de zahăr. 

Modul de preparare a rețetei

Mai întâi de toate se vor spăla bine legumele și vor fi curățate de cotoare și semințe. Ulterior, se vor tăia în feliuțe potrivite. Într-o cratiță se va turna uleiul împreună cu oțetul, bulionul și zahărul. Se lasă totul la fiert și se pune sare după gust. Când observați că amestecul începe să clocotească și este omogenizat, se adaugă și gogoșarii. Sosul se va lăsa la fiert timp de 10 minute. Între timp va trebuie să amestecați din când în când. La final, legumele se vor scoate cu ajutorul unei palete și se pun într-un castron. 

Următorul pas este sterilizarea borcanelor și a capacelor. Mai întâi de toate, acestea se vor spăla și se vor lăsa la uscat. Ulterior, puteți opta pentru mai multe metode de sterilizare. Una dintre ele este la cuptor. Se introduc vasele, apoi se setează temperatura la 150 de grade și se lasă pentru 20 de minute. Borcanele nu trebuie puse în cuptorul încins deoarece riscați să se spargă. De asemenea, nu se toarnă sosul în borcanele fierbinți deoarece se pot sparge. Va trebui să așteptați ca acestea să se răcească. O altă metodă pentru care puteți opta este cea prin fierbere. Se vor lăsa timp de 10 minute într-o oală cu apă, cât să le acopere. 

Ulterior, gogoșarii se pun în vase și se toarnă deasupra și sosul fierbinte. Borcanele se închid ermetic cu ajutorul capacelor și se pun în cuptorul încins, dar cu focul oprit. Se lasă la răcit până a doua zi, apoi se așază la loc răcoros în cămară. 

Rețeta de sos de gogoșari pentru friptură este foarte simplă și rapidă de făcut. Aceasta are un gust dulce acrișor și este ideală ca și garnitură. De asemenea, pentru iarnă puteți opta și pentru sosul de roșii. Preparatul este perfect pentru pizza sau paste. 

Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
redactia.ro
Detalii neștiute despre Ionel Ganea. Ce se întâmplă cu fostul fotbalist după accidentul în care fiul său a ajuns la spital în stare critică
Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
a1.ro
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Playtech.ro
Ultimele cuvinte pe care Prinţul William şi Prinţul Harry şi le-au spus! Durere mare pentru Familia Regală
observatornews.ro
Călin Georgescu revine cu un nou mesaj video, al doilea în ultimele două zile: "Sistemul și ciocoii au rămas fără timp"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Pizza napoletană, moștenirea Italiei. Povestea, tradiția și rețeta originală
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Andrada și Alex Bodi n-au mai ținut cont de nimic. Gesturile lor aruncă în aer triunghiul amoros în care Dan Alexa e victima
Playtech.ro
Pensia internaţională, acte necesare şi cum o obţii. Detalii importante pentru românii au muncit în Austria
Dailybusiness.ro
Noi scumpiri pentru români. Facturi mai mari la energie, bilete de tren şi fructe mai scumpe
RomaniaTV
Se schimbă banii, preşedintele anunţă referendum pentru trecerea la EURO
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ! Gabi Bădălău este în culmea fericirii! 💗
redactia.ro
Omul lui Hagi, în stare critică. Fostul campion al României a căzut inconștient pe trotuar
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`