Prima pagină » Culinar » Cum se prepară brioşele de Crăciun
Cum se prepară brioşele de Crăciun

Cum se prepară brioşele de Crăciun

05 dec. 2019, 11:36,
în Culinar

Adu sărbătoarea Crăciunului în casa ta cu ajutorul unei reţete simple şi rapide de brioşe. Copiii le vor adora iar musafirii vor fi uimiţi de designul plăcut al acestora.

Ingrediente pentru brioşe:

  • 200g unt
    385g zahăr
    1 lingura pasta de vanilie (sau câteva picături esenţa de vanilie)
    4 ouă
    415g faina
    250ml lapte
    un praf de sare
    coajă de la o portocală
    50g chipsuri de ciocolată albă
    150g zmeură îngheţată

Pentru frosting:

  • 200g unt
    480g zahăr pudră
    1 lingura lapte

Pentru decor:

  • 500g marţipan alb
    500g marţipan colorat pentru decor (diverse culori)

Cum se prepară brioşele de Crăciun:

Preîncălzeşte cuptorul la 180oC. Adaugă hârtie specială în formele pentru brioşe. Într-un bol mixează bine untul cu sarea, zahărul şi vanilia până obţii o pastă cremoasă şi uşor spumoasa. Adaugă apoi ouăle, pe rând şi încorporează-le bine în compoziţie.

Adaugă apoi coajă de portocală şi laptele. Treptat incorporează faina şi amesteca bine până obţii o compoziţie uniformă. La final toarnă cipsurile de ciocolată şi zmeură congelată şi cu ajutorul unei linguri încorporează-le uşor, pentru a nu se strivi. Adaugă compoziţia în formele pentru brioşe şi coace-le la foc mediu timp de 15-20 minute.

Pentru a vedea dacă brioşele sunt coapte, introdu o scobitoare în acestea. Dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că sunt coapte. În schimb, dacă pe scobitoare observi urme de cocă, mai lasă-le la cuptor timp de 5 minute, apoi repeta testul scobitoarei. Scoate brioşele din forme şi lasă-le să se răcească.

Între timp prepara frostingul. Într-un bol adauga untul şi mixează-l bine până devine spumos. Adaugă apoi treptat, câte o lingură de zahăr iar la final laptele. Pentru un plus de savoare poţi adăuga puţină esenţa de vanilie. Cu ajutorul unui cuţit, adauga frostingul peste brioşe. Înveleşte partea superioară a brioşelor în marţipan alb. Decorează-le cu marţipan colorat, după plac.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Mesaje de „La mulți ani” Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Playtech.ro
Ce s-a descoperit în organismul unuia dintre medicii rezidenţi din Iaşi? Detaliul care îl putea salva de la moarte
observatornews.ro
ANIMAŢIE. Fată de 15 ani, moartă după ce a căzut de pe trotinetă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Taxele de drum se schimbă! Ce trebuie să știe transportatorii
SportpeSurse
Misterul din jurul lui Putin a fost dezvăluit de o poză care face înconjurul lumii. E pentru prima oară când scapă o asemenea imagine
Playtech.ro
Ce s-a descoperit în organismul unuia dintre medicii rezidenţi din Iaşi? Detaliul care îl putea salva de la moarte
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Simona Bucura-Oprescu a semnat DOCUMENTUL prin care pensionarii scapă de datorii vechi. Ce prevede actul normativ
redactia.ro
Ce a făcut Papa Francisc în ultima zi din viață. Detalii neștiute despre Suveranul Pontif mort chiar în a doua zi de Paște
ego.ro
Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`