Prima pagină » Culinar » Cum se prepară bomboloni
Cum se prepară bomboloni

Cum se prepară bomboloni

24 apr. 2020, 11:47,
în Culinar

Este de ajuns să le prepari o singură dată şi vor deveni repede reţeta ta preferată de gogoşi. Iată cum se fac celebrele bomboloni.

Ingrediente:

  • 20 g drojdie proaspătă
  • 150 ml lapte cald
  • 30 g zahăr tos
  • 400 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 40 g unt
  • ulei, pentru prăjit
  • zahăr cu scorţişoară, pentru decor

Pentru cremă:

  • 150 g smântână
  • 200 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Combini drojdia cu laptele cald şi omogenizezi. Amesteci zahărul, făina, sarea, oul, untul şi laptele. Mixezi 2 minute. Acoperi aluatul cu un prosop şi-l laşi aproximativ o oră să crească.

Formezi din aluat 18 biluţe de mărimea unor mingi de golf. Ai grijă ca mâinile să fie mereu ude pentru a nu se lipi aluatul de ele. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le laşi 30 de minute să crească.

Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti gogoşile pe toate părţile, apoi le scoţi şi le pui pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei. Le treci apoi prin zahăr cu scorţişoară. Topeşti ciocolata ruptă cu smântâna. Serveşti gogoşile cu sos de ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`