Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Cum se prepara adevarata placinta romaneasca
Cum se prepara adevarata placinta romaneasca

Cum se prepara adevarata placinta romaneasca

06 apr. 2017, 15:06,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:18751;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Bucataria traditionala ardeleneasca este recunoscuta si apreciata pentru mancarurile deosebite. Gurmanzii pot alege de la dulciuri, la ciorbe sau mancaruri mai condimentate. Nu lipsesc nici placintele traditionale, iar placinta romaneasca este un preparat des gatit, mai ales in perioada sarbatorilor. Advertisment Va prezentam pas cu pas una dintre cele mai delicioase placinte din Ardeal.

Ingrediente:

1 kg de faina
4 galbenusuri
1 lingurita de sare
drojdie cat o nuca
untura cat o nuca

Pentru compozitie:
Branza framantata aproximativ 1 kg
4 albusuri

Mod de preparare:

Ingredientele se amesteca si se adauga iaurt, astfel incat sa rezulte un aluat potrivit, nici prea moale, nici foarte tare. Aluatul se intinde, se unge cu untura topita si se presara deasupra faina. Se impatureste in patru, in forma de plic, dupa care se lasa sa stea 15 minute. Aceasta operatiune se repeta de trei ori. Aluatul se intinde din nou, iar peste jumatate din foaie se pun gramajoare de branza amestecata cu albusurile batute spuma.

Citeste si O faci o data si nu te mai saturi de ea. Placinta cu branza te va cuceri pe loc!

Cealalta jumatate de foaie se pune peste partea cu gramajoarele de branza, dupa care se taie cu pintenul, in forma de patrat, si se apasa bine marginile, astfel incat sa nu curga compozitia Se pune tigaia de copt pe foc, se adauga ulei,aproximativ 1 litru, iar bucatile de placinte se coc in uleiul incins. Este esential ca in tigaie sa fie suficient ulei incins, altfel placinta nu va creste asa cum trebuie si nu va fi frageda. Acesta este unul dintre secretele reusitei placintei romanesti din Ardeal.

sursa: vocea transilvaniei

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Bugetul.ro
Meseria bănoasă a Alexandrei Ceaușescu, unica nepoată a lui Nicolae Ceaușescu. Urmașa fostului cuplu prezidențial a terminat o facultate grea
redactia.ro
Cutremur puternic în România! Pământul s-a zguduit
Bugetul.ro
S-a despărțit Valeriu Nicolae de Dragoș Pătraru! Jurnalistul nu a mai produs ediții pentru canalul de YouTube „Starea Nației”
a1.ro
Marius Avram și Oana Monea, săruturi aprinse sub cerul înstelat. Soțul Mariei s-a destăinuit în fața ispitei: „Mi-ai intrat la inimă!”
Playtech.ro
Valeriu Gheorghiță, mesaj clar despre vaccinuri: „Nu există shedding, nu există risc pentru nimeni”
observatornews.ro
Un buzoian a plătit 313 lei într-o singură lună pentru apa de ploaie. Ce spune compania de apă
Playsport.ro
Noul preşedinte al Poloniei blochează prin veto ajutoarele pentru copiii refugiaţilor și accesul...
Evz.ro
Procedura Visa Waiver 2025 pentru România, reluată, anunță ambasadorul Muraru
realitatea.net
Dispar chioșcurile STB. De unde vor cumpăra călătorii bilete
SportpeSurse
O minoră de doar 14 ani i-a luat mințile lui Gigi Becali, care s-a îndrăgostit până peste cap
Playtech.ro
Amendă de 4.000 de lei pentru depășirea vitezei legale în 2025. Diferența dintre drum național și drum european
Dailybusiness.ro
Cum ajung angajații cu salariul mare să câștige atât de mulți bani. Secretul dovedit științific care te ajută în carieră
RomaniaTV
Concedii 2025. Angajații care pierd zile libere de odihnă. Ce modificări usturătoare se aplică de la 20 august DOCUMENT
stiriromania.ro
Cât costă o porție de ceafă cu cartofi prăjiți în Mamaia: prețurile de autoservire ajung la niveluri gourmet
RomaniaTV
Armata obligatorie, dar plătită cu 2.300 de euro pe lună, miercuri se votează proiectul în Parlament
redactia.ro
De când se vor trece copiii mici la întreținerea de la bloc
ego.ro
Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 august 2025
26 august 2025