Prima pagină » Culinar » Diverse » Cum se pastreaza ceapa pe iarna
Cum se pastreaza ceapa pe iarna

Cum se pastreaza ceapa pe iarna

12 nov. 2012, 23:24,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:8023;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

In primul rand, ai grija ca ceapa sa fi fost recoltata la sfarsitul lui august ori inceputul lunii septembrie, adica in sezonul ei. Daca e scoasa din pamant mai devreme sunt sanse sa se strice in camara. La tara, ea mai intai se impleteste cununa si se pune la uscat, apoi prin octombrie se curata de partea uscata. De obicei, se pune in saci care permit circulatia aerului. Ceapa care e decojita total nu se pune in saci. E posibil, mai tarziu, sa se altereze si atunci s-ar compromite toata.

Intotdeauna trebuie pusa la loc uscat si racoros. Daca ai spatiu mult, o poti intinde pe o scandura sau chiar o masa.
Ca sa nu inghete in timpul iernii, o depozitezi intr-o camera cu o temperatura mai ridicata, dar valoarea din termometru sa nu se apropie totusi de cea din camerele in care locuiesti. Daca spatiul este cam impropriu, acoper-o cu rogojina sau paturi mai groase. In acest caz, este foarte important sa nu o misti, intrucat distrugi golul de aer din ea, care o protejeaza.

Citeste si cum se pastreaza morcovii pe iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *