Prima pagină » Lifestyle » Cum se păstrează bananele: 5 sfaturi simple
Cum se păstrează bananele: 5 sfaturi simple

Cum se păstrează bananele: 5 sfaturi simple

10 dec. 2020, 11:59,
în Lifestyle

De fiecare dată când cumpărăm banane, sperăm că vor rezista cât mai mult posibil. Dar de multe ori se înnegresc rapid și chiar putrezesc. Trebuie să-l arunci. Dar cum să le prelungiți viața fără să vă deranjați deloc, puteți folosi cinci pași simpli.

Păstrați bananele departe de alte alimente

Punerea fructelor într-un sertar al frigiderului sau a unei vaze pe masă și nu înțelegeți de ce bananele se înnegresc atât de repede? Răspunsul la suprafață este că bananelor nu le plac compania altor fructe. Mai ales atunci când există piersici, mere, smochine, avocado în apropiere. Experții recomandă cumpărarea unui cuier pentru banane. Acest lucru va preveni petele negre și, de asemenea, va reduce expunerea la oxigen a pulpei de banane, ceea ce va accelera doar maturarea.

Înfășurați partea superioară a bananei cu folie alimentară

Deoarece în partea de sus apare formarea de gaze, ceea ce accelerează maturarea bananei. Și pentru a încetini acest proces, înfășurați fiecare coadă  cu folie alimentară.

Așezați bananele în frigider

La urma urmei, temperaturile scăzute încetinesc procesul de maturare. Este în regulă dacă coaja devine puțin maronie, acestea sunt doar schimbări externe. Acest lucru nu afectează gustul și textura pulpei. Asta dacă nu ați cumpărat banane necoapte și le-ați lăsat să se coacă în afara frigiderului.

Adăugați citrice dacă le desfaceti

Acest lucru îi va ajuta să îi mențină în stare proaspătă. Ca și în cazul merelor. Dacă bananele sunt tăiate felii și pe o farfurie, picurați peste ele suc de portocale sau lămâie pentru a încetini oxidarea pulpei de banane. Dacă vă este frică să stricați gustul, sucul de citrice poate fi diluat cu apă.

Congelați bananele pentru un timp indelungat

Bananele congelate se păstrează cel puțin 30 de zile. Le puteți îngheța deja tăiate, astfel încât mai târziu puteți face tot felul de smoothie-uri din el. Experții recomandă înghețarea bananelor în pungi speciale și fără coajă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`