Prima pagină » Titlurile zilei » Cum se negociază diplomele la FEG! Cadouri și bani în plic pentru profesori înainte de examen! Episodul II – Înregistrare Audio

Cum se negociază diplomele la FEG! Cadouri și bani în plic pentru profesori înainte de examen! Episodul II – Înregistrare Audio

21 oct. 2022, 02:00, 16 ,
în Titlurile zilei

Pentru a promova examenul, cursanții Fundației Ecologice Green (FEG) au fost nevoiți să ofere cadouri și bani în plic membrilor comisiei de examen și as. med. pr. Speranța Agapie, persoana care a predat cursul de specializare infirmerie. Aceștia au fost „sfătuiți” să apeleze la astfel de practici chiar de către cea care ar fi trebuit să-i învețe cum se îngrijesc pacienții din spitale: Speranța Agapie

FEG, fundația deținută de politicianul PSD Cristian Stanciu, oferă o gamă largă de cursuri de calificare, pregătind persoane care doresc să devină tehnician maseur, frizer, cosmetician, ospătar, bucătar, cameristă și infirmier. În loc să se axeze pe pregătirea temeinică a elevilor, persoanele care predau cursurile îi sfătuiesc pe aceștia să cumpere tot felul de atenții profesorilor care îi examinează.

cadouri - FEG

Aceștia au fost „sfătuiți” să apeleze la astfel de practici chiar de către cea care ar fi trebuit să-i învețe cum se îngrijesc pacienții din spitale: Speranța Agapie

As. med. pr. Speranța Agapie: „La examen ar trebui să existe ceva pe masă pentru comisie!”

discutie despre cadouri FEG

Ținând cont de recomandările profesoarei, cursanții FEG au strâns câte 50 de lei de fiecare pentru a cumpăra prăjituri, băuturi și cadouri pentru comisia de concurs

Persoanele care au urmat cursul de infirmier în cadrul FEG, în perioada 25 februarie 2022 – 22 iulie 2022, au susținut examenul final în data de 18 august 2022. Acesta s-a desfășurat la sediul FEG din Păcurari, cuprinzând o probă scrisă și o probă orală.

De parcă nu era suficient faptul că persoanele care au urmat cursul de infirmier la FEG au achitat o taxă de 800 lei, sumă pentru care le-au fost predate mult mai puține ore decât erau prevăzute în contract, as. med. pr. Speranța Agapie i-a îndemnat să strângă bani pentru a cumpăra băuturi, prăjituri și cadouri pentru membrii comisiei. Astfel, tinerii care nu reușesc să urmeze o facultate sau persoanele care doresc să se reorienteze profesional sunt jecmăniți de cei de la FEG, trebuind să plătească și pentru apa pe care o beau profesorii care îi examinează.

„Haideți să vă spun câteva lucruri despre examen. Deocamdată nu știm comisia, dar o să discutăm în momentul în care o să aflu. Sugestia mea este următoarea: la examen ar trebui să existe ceva pe masă pentru comisie și, în afară de asta, trebuie luate o cafea și o cutie de bomboane pentru părțile feminine, o șampanie și o pungă de cafea bărbaților, zic eu, voi o să faceți cum o să credeți, eu vă sugerez, dar așa ar fi politicos”, preciza în timpul cursului as. med. pr. Speranța Agapie.

sucuri pentru comisie FEG

As. med. pr. Speranța Agapie, cea care a predat cursul, i-a îndemnat să strângă bani pentru a cumpăra băuturi și prăjituri, dar și cadouri pentru membrii comisie

Cadouri și bani în plic pentru a promova examenele la FEG

prajituri comisie FEG

Cert este că ploconul este obligatoriu pentru a promova examenul la FEG. Astfel, membrii comisie de examen și persoana care a predat cursul de infirmier nu s-au sfiit să primească cadouri și bani în plic de la cursanți

Ținând cont de recomandările profesoarei, cursanții FEG au strâns câte 50 de lei de fiecare pentru a cumpăra prăjituri, băuturi și cadouri pentru comisia de concurs. Pentru as. med. pr. Speranța Agapie, cursanții au luat în calcul să cumpere diverse cadouri: un tablou, parfum sau aranjamente de flori din săpun.

„Trebuie să ne hotărâm cam câți bani dăm. Poate luăm ceva și nu-i place, mai bine îi dăm bani, câte 50 de lei de persoană ar fi super. Suntem 20, se strâng câțiva. Îi luăm un buchet de flori. Facem ceva frumos pentru final. Eu zic să-i cumpărăm ceva doamnei profesoare, ca să aibă amintire. Dar nu știi ce să-i iei, mai degrabă îi dăm bani. Un tablou mai valoros ar fi frumos. La parfumuri nu știm ce gusturi are. Îi punem banii în plic, știe ea ce să-și cumpere. Am putea să-i luăm un aranjament din trandafiri de săpun. Doamna profesoară ne-a zis că pentru bărbați trebuie să cumpărăm cafea și șampanie, iar pentru femei – cafea și bomboane. Sunt 5 persoane în comisie și cu doamna profesoară – 6, că trebuie să-i cumpărăm și ei. Trebuie o cafea și o șampanie mai bună, că cine știe ce vom avea în comisie. Doamnei trebuie să-i punem în plic măcar 500 de lei”, se arată într-o discuție purtată de cursanții FEG.

În cele din urmă, cursanții i-au dat Speranței Agapie un plic în care se afla suma de 400 de lei. De asemenea, pe durata cursului, cursanții i-au oferit diverse atenții profesoarei, cumpărându-i flori și cadouri cu ocazia zilei de 8 martie, dar și cu prilejul Sărbătorilor Pascale.

„Am cumpărat sucuri, apă, prăjituri de la cofetăria Blanca, cadouri pentru comisie, pentru bărbați – cafea și vin, iar pentru femei – cafea și bomboane. Doamnei profesoare i-am dat 400 de lei”, a declarat o cursantă FEG.

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere din partea Speranței Agapie, dar acesta a refuzat orice dialog, închizând telefonul.

Cert este că ploconul este obligatoriu pentru a promova examenul la FEG. Astfel, membrii comisiei de examen și persoana care a predat cursul de infirmier nu s-au sfiit să primească cadouri și bani în plic de la cursanți.

Comentarii
  • Yuupi ! Tovarășa este învățată de pe vremea șefiei la Spiridon . Nu se angaja nici o asistenta/infirmiera sau îngrijitoare fără plicul care ii era dus în cutia postala de acasă în cartierul doi băieți. Dacă nu era dus a acasa era intermediat de Silvica . Mari jegodii !

  • Noi am luat doar apa pt toata lumea. La bacalaureat se luau sucuri.

  • Normal, mafia lui Timofte.

  • Aceasta tovarasa , Speranta cand era directoare de ingrijiri la spitalul Sf Spiridon , impreuna cu lidera de sindicat Mariana Stan , cu asistenta sefa de pe Ambulator Dorina Turcu si cu nepoata sa , sefa de la biroul personal Potop Cristina , toate luau plicul pentru angajare , ba mai mult impuneau la saracii oameni sumere in euro.Cursurile pentru infirmiere se faceau prin firmele celor 3 asistente , Speranta , Stan , Turcu care s-au imbogatit pe sinarea angajatelor din spital si viitorilor angajati . Rusine sa ii fie lui Speranta !!!!!! Sa lase tanara generatie iar ea sa-si vada de batranetea ei ca a stat in Spiridon angajata pana au scos-o cu lopata cat si pe Turcu si Stan.

  • Bună ziua! Mă numesc Carmen Victoria şi sînt una dintre cursantele promoţiei respective. Să vă fie ruşine celor care denigraţi persoanele cărora ar trebui să le purtaţi respect. Despre d-na prof, nu este nimic adevărat , acest om minunat , este víctima nemerniciilor voastre, a celor ce vă hrăniţi cu asemenea lucruri.Ruşine…..!!!

  • cursant adevarat

    Si eu am participat la aceste cursuri din seria prezentata de ăstia si va pot spune că numele de Carmen Victoria nu apare pe nicio listă de cursuri si practica. Ori mintiti ori faceti parte din persoanele care au dat bani sa obtina diploma!!

  • Abia acum ati aflat voi ce se intampla la FEG? Nu ati avut ocazia sa va trateze niste pseudoasistente, de asta nu ati observat. Totul e o cacialma acolo.

  • SC .POSTLICEALĂ STEFAN cel MARE si SF: PAŞCANI ; idem;aceliaşi practici si pseudoasistente_ti !!!!

  • Intrebati la AJPIS cine a fost in comisie .Poate Carmen Ion, nevasta lui Florin Ion de la DGASPC?

  • Nu este nimic adevarat din ce s -a spus ,Eu am paricipat la aceste cursuri , totul este o jignire adusa unei persoane de o adevarata valoare !!! Respect!!!

  • Ba e adevarat. Nmai la fabrica de copchii de la Cuzele lui Vodă căte ingrijitoare au ajuns asistente studiind telefonul și mergănd doar la examene.

  • Dar ce spuneți de facultatea făcută la Sibiu când asistentele mergeau odată pe an. Că s-au făcut infirmiere nu-i problema, înainte infirmierele erau fara școală, cu 8 clase, cu liceul, că nu-i mare lucru sa faci patul și să dai mâncare la bolnav, dar ce te faci cu asistentele de la Sibiu . Aici e beleaua.

  • Nepotul lui Birliba

    Aceasta Speranta este cea mai mare infractoare .
    S- a inbogatit din spagi la angajari . Se milogeste la examen pentru bani in plic , pentru flori si cafea . Cat tupeu sa ai ! De ce nu este cercetata ??

  • Un cetățean

    Trebuie luați și scuturați toți din aceasta instituție – FEG. De la președinte – respectiv domnul Cristian Stanciu – și până la ultima femeie de serviciu/îngrijitor.
    Nu doar la școala postliceală se întâmplă asta, ci și la grădiniță și la școală primară. Totul e plin de nereguli și de furtișaguri. Acest domn Stanciu nu se mai satura de bani și de furat…și îi îndemna și pe cei care îi pup tălpile să facă același lucru.
    FEG = o bătaie de joc.

  • Urat!!!!! Dati gratuit intr-un om nevinovat. Sa va fie rusine!!!!

  • Am făcut parte din această promoție și sincer nu este adevărat că sa strâns bani ptr a reuși să avem diploma. Au venit oameni importanți în juriu, ne-au pus întrebări și eram emoționante, bâlbâiam. Dar nimeni nu nea impus să dăm „Bani”. Și colega care a produs acest rău era fff devotata. Ca proverbul ala”Mutu fute pământul „scuzați expresia. O avea ea de câștigat ceva?? Făcând rău. Repet nu ne-a impus nimeni să dăm bani ca să luam examenul sau mai mult diplomele. Rușine” morcoveata de colega ști tu. Dumnezeu e mare are grija de toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024