Prima pagină » Culinar » Cum se marinează carnea – Sfaturi în funcție de tipul cărnii
Cum se marinează carnea - Sfaturi în funcție de tipul cărnii

Cum se marinează carnea – Sfaturi în funcție de tipul cărnii

22 dec. 2020, 20:29,
în Culinar

De pe masa de sărbători nu lipseşte clasica friptură. De curcan, de pui sau de porc, o servim împreună cu un sos şi murături. Cele mai bune fripturi sunt cele care ne ies suculente şi fragede. Dacă nu ştii cum să procedezi, citeşte aici cum se marinează carnea.

Friptura perfectă se obţine doar dacă respecţi cu stricteţe reţeta de marinare. Da, acesta e secretul: marinarea. În general, carnea se marinează 1-2 ore. În unele cazuri însă e bine să o ţii chiar şi 24 de ore, în frigider. Hai să vezi exact cum se marinează carnea, în funcţie de tipul ei.

Ştiai că… marinarea era folosită în trecut drept tehnică pentru conservarea cărnii?

Cum se marinează carnea – Sfaturi pentru gospodine

Când faci marinata, mai întâi amestecă bine toate condimentele cu lichidul şi abia apoi cufundă carnea în el. Asigură-te că marinata acoperă carnea n întregime. Iar dacă ai mai multe bucăţi, o dată la ceva timp, întoarce-le şi pe partea cealaltă.

E bine să marinezi carnea pentru că:

  • va căpăta culoare şi aromă, asta datorită condimentelor;
  • friptura devine suculentă, întrucât carnea absoarbe lichid şi nu se usucă în timpul preparaţii termice;
  • reacţiile din timpul marinării provoacă ruperea fibrelor, astfel carnea devenind mai fragedă;
  • marinada e de două feluri: enzimatica (cu ananas, ghimbir, papaya) şi acidă (vin, oţet, suc de lămâie).

Cum se marinează carnea de porc

Dacă ai o bucată de carne de porc, uite ce sfaturi să pui în aplicare:

  • foloseşte: salvie, cimbru, maghiran, rozmarin;
  • salvia este ideală când vine vorba de carne de porc, pentru că aroma ei contrabalansează grăsimea cărnii;
  • marinarea cărnii de porc se face în bere şi în vin (cel mai des în vin);
  • se foloseşte sare din belşug, ienibahar, piper negru, foi de dafin şi mult usturoi.

Cum se face marinada pentru carne de pui

Sfaturi:

  • încearcă marinarea în iaurt şi condimente (oregano, cimbru, tarhon, busuioc, rozmarin);
  • pentru carnea de pui şi de curcan poţi folosi şi: turmeric, coriandru măcinat, boia dulce, boia iute, scorţişoară măcinată, chimion pudră, piper alb;
  • foloseşte suc de lămâie, ca să frăgezeşti bine carnea şi ca să se şi rumenească frumos.

Dacă vrei să prepari friptură de vită, nu uita să cumperi cimbru şi rozmarin. Iar ca să îi dai o aromă specială, adaugă: coriandru, sos de soia, zahăr brun, 5 spices şi sos Sichuan.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Mesaje de „La mulți ani” Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Playtech.ro
Cutremur major în Turcia. Seismul, cu magnitudinea 6,2 s-a resimțit în România
observatornews.ro
Un fost consilier, candidat la Primăria Tulcea s-a sinucis. Şi-a anunţat decizia într-un video, pe Facebook: "Vă rog să nu veniți la înmormântarea mea"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cât de fricos e Putin. A fost panică la Kremlin din cauza unui cadou
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Gigi Becali nu dă doi bani pe moartea Papei Francisc. Reacție fără pic de compasiune
Playtech.ro
Primești 500 de lei de la stat dacă lași iarba să crească. Românii cu livezi nu știu de acest ajutor
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
23 aprilie 2025
23 aprilie 2025