Prima pagină » Culinar » Cum se mănâncă kaki? Sfaturile specialiștilor pentru a identifica rapid fructele coapte

Cum se mănâncă kaki? Sfaturile specialiștilor pentru a identifica rapid fructele coapte

14 nov. 2022, 13:00,
în Culinar

Multe persoane se întreabă cum se mănâncă kaki? Acesta este unul dintre cele mai populare fructe de toamnă, când organismul nostru are mare nevoie de vitamine. Medicii recomandă să consumați cel puțin trei kaki pe zi. Compoziția de micronutrienți a fructului este excelentă pentru regenerarea celulelor sanguine.

Fructele kaki conțin fier, care este vital pentru funcționarea normală a inimii și a vaselor de sânge. Dacă aveți o urmă de gust astringent, nu mai mâncați kaki. Este bine să știi că taninul, care este responsabil pentru proprietățile astringente ale fructului, blochează sau „oprește” activitatea stomacului. Fructul încetinește peristaltismul intestinal și provoacă greață și retenție de scaun. Alegeți fructe coapte, și evitați să mâncați partea din fruct de lângă peduncul. De asemenea, puteți elimina gustul astringent al fructelor prin congelarea kaki-lor necoapte.

kaki pe un prosop

Este foarte important să spălați kaki înainte de consum

Cum se mănâncă kaki? Cantitatea necesară recomandată de nutriționiști

Un kaki este un aliment cu puține calorii și nu conține deloc grăsimi. Pentru a vă asigura că aceste fructe de pădure aduc organismului dumneavoastră numai beneficii extraordinare, urmați câteva indicații simple.

Astfel, nu mâncați un coș de kaki o dată, mai ales dacă sunt necoapte, deoarece acest lucru poate avea consecințe grave asupra tractului gastrointestinal. Ar trebui să fie suficiente 2-3 kaki de mărime medie pentru o singură masă.

mai multe kaki

Atunci când doriți să consumați kaki asigurați-vă că fructul va fi dulce

Medicii nu recomandă kaki persoanelor care au suferit recent o intervenție chirurgicală gastrică sau intestinală. Consumul de kaki în timpul sarcinii ar trebui să fie rezonabil, încercați să vă limitați la 2-3 fructe pe zi, chiar dacă vă este foarte foame. Kaki pentru copii sunt foarte utile ca produs energizant și imunitar, pentru a preveni răcelile și alte boli. Însă, medicii nu recomandă să le fie administrate copiilor sub vârsta de 3 ani. Și chiar și copiii mai mari ar trebui să se limiteze la 1 sau 2 fructe pe zi.

Cum trebuie să arate fructul perfect? Sub ce formă acesta se consumă

Atunci când doriți să consumați kaki asigurați-vă că fructul va fi dulce. Kaki dulci au, de obicei, forma unei roșii. Un kaki trebuie să fie dens și de culoare portocalie. Un fruct destul de dens are cel mai bun gust. Un kaki copt are o nuanță portocalie sau chiar roșiatică.

Kaki-le galbene sunt comestibile, dar nu sunt destul de coapte. Nutriționiștii nu recomandă consumul de  kaki verzi și necoapte, deoarece au un gust foarte astringent. În cazul în care fructul este prea copt, poate fi mâncat cu o lingură. Are o aromă diferită, dar s-ar putea să vă placă.

kaki pe o masa

Medicii nu recomandă kaki persoanelor care au suferit recent o intervenție chirurgicală gastrică

Este foarte important să spălați kaki înainte de consum. Astfel, înainte de consum se spală bine fructul sub jet de apă curată. Au o piele comestibilă, așa că spălați-le bine. Se îndepărtează frunzele și se taie în felii. Folosind un cuțit ascuțit, se taie floarea și tulpina asemănătoare frunzelor. Tăiați cașcavalul în felii mici în formă de pană sau felii, așa cum tăiați în mod normal roșiile.

Atunci când nu cunoști cum se mănâncă kaki este bine să știi că, de obicei, coaja fructului este comestibilă și, de obicei, destul de subțire. Dacă doriți să o îndepărtați, înmuiați fructele în apă fierbinte timp de câteva secunde. Se scot din apă cu un clește și se îndepărtează pielea. Consumați fructele crude. Kaki-le dulci au o textură densă și o aromă dulce. Semințele nu sunt comestibile și trebuie îndepărtate. Puteți combina kaki cu suc de lămâie sau cu smântână și zahăr.

un cos cu kaki pe o masa

Un kaki este un aliment cu puține calorii

 

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu au fost prezenți la înmormântarea Papei Francisc. Cum a apărut președinte interimar al României
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Schimbare drastică a vremii: De la temperaturi de vară, la coduri galbene şi portocalii de furtuni. În Braşov, a plouat cu găleata şi a căzut grindina
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Prăjitura la borcan. Desertul rapid, fără coacere
SportpeSurse
A șocat lumea cu gestul său. Lui Putin nu îi mai este frică de nimic! FOTO
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`