Prima pagină » Titlurile zilei » Cum se împarte „cașcavalul” între șmecherii din Iași care au simțit cum să facă afaceri în pandemie! După un tun dat cu teste pentru COVID-19, a venit nota de plată! (Exclusiv)
Cum se împarte

Cum se împarte „cașcavalul” între șmecherii din Iași care au simțit cum să facă afaceri în pandemie! După un tun dat cu teste pentru COVID-19, a venit nota de plată! (Exclusiv)

19 mai 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Doi parteneri au ajuns să se judece, după ce ar fi vrut să facă profit pe fondul pandemiei de COVID-19. Astfel, Florin Balan l-a chemat în fața instanței pe Alexandru Moisa. Reclamantul îi cere acestuia din urmă să îi returneze suma de 84.805 lei, dată drept împrumut. Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași și-au declinat competența de soluționare a litigiului

Dispută în instanțele din Iași, din cauza testelor pentru depistarea COVID-19! Doi parteneri au ajuns la judecată după ce au încercat să facă bani pe fondul pandemiei! Totuși, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au decis să-și decline competența de soluționare a acțiunii depuse de către Florin Balan, în contradictoriu cu Alexandru Moisa.

„Instanța admite excepția necompetenței teritoriale a Judecătoriei Iași în soluționarea acestei cauze, invocată de către pârâtul Alexandru Moisa. Declină competența de soluționare a prezentei cauze, având ca obiect pretenții – restituire sumă, în favoarea Judecătoriei Târgu Mureș. Fără cale de atac”, au precizat judecătorii ieșeni.

Florin Balan l-a chemat în judecată la Iași pe Alexandru Moisa

Procesul intentat de Florin Balan lui Alexandru Moisa a început la Judecătoria Iași pe data de 13 octombrie 2020. Prin cererea de chemare în judecată, reclamantul a cerut obligarea pârâtului la restituirea sumei de 84.805 lei, acordată cu titlu de împrumut.

„I-am acordat pârâtului, cu titlu de împrumut, pe data de 11 martie 2020, suma de 84.805 lei, în baza relației de prietenie dintre noi. Deși i-am cerut pârâtului să-mi restituie suma de bani împrumutată, acesta nu s-a conformat, atitudinea lui fiind nejustificată”, a menționat Florin Balan în cererea adresată instanței de judecată ieșene.

La rândul său, Alexandru Moisa a formulat o întâmpinare, prin care a invocat excepția necompetenței teritoriale a Judecătoriei Iași și a cerut declinarea competenței în favoarea Judecătoriei Târgu Mureș.

„Cer instanței să dispună respingerea acțiunii ca inadmisibil, și, în subsidiar, ca prematură. Starea de fapt prezentată de către reclamant nu corespunde realității, întrucât suma de bani virată în contul meu bancar a avut o altă destinație și a vizat o relație contractuală complexă. Eu sunt asociat unic și administrator al SC A&A Farma Distribution SRL, ce are ca domeniu de activitate vânzarea produselor și dispozitivelor medicale, fiind parte în multiple contracte de achiziții publice de astfel de bunuri.

Noi ne-am întâlnit cu ocazia desfășurării activităților profesionale. În contextul pandemiei de COVID-19 și al nevoilor de dispozitive medicale, noi doi și numitul R.T. am identificat oportunitatea desfășurării unor activități comerciale care să ne aducă profit, prin intermediul societăților pe care le controlăm. SC A&A Farma Distribution SRL avea încheiat contractul de vânzare-cumpărare din 11 martie 2020 cu Compania Națională Unifarm SA, entitate desemnată la nivel național pentru achiziția de produse și dispozitive medicale necesare în contextul pandemic, inclusiv teste pentru detectarea COVID-19”, a subliniat Alexandru Moisa.

„Reclamantului i-a fost virată suma de 440.445 de lei, însă acesta a apreciat că i se cuvine o sumă suplimentară”

Alexandru Moisa a adăugat că cei trei prieteni ar fi agreat ca fiecare să contribuie la achiziționarea de astfel de produse, care urmau a fi valorificate de SC A&A Farma Distribution SRL, iar profitul urma să fie împărțit între ei.

„S-a optat pentru desfășurarea activității de achiziție și vânzare în numele și pe seama SC A&A Farma Distribution SRL deoarece numai aceasta avea autorizate coduri care să permită importarea și distribuirea de dispozitive medicale. A fost identificat furnizorul Alcooltest Marketing Italy SRL, care, pe 10 martie 2020, a emis factura proformă pentru 10.000 de teste pentru detectarea COVID-19, la prețul total de 43.810 euro (inclusiv transport). În vederea suportării echitabile a costurilor, suma a fost repartizată celor implicați, iar reclamantul a virat, conform înțelegerii, suma de 84.805 lei. Această sumă de bani a fost virată în contul SC A&A Farma Distribution SRL, apoi s-a făcut plata de 43.810 euro în contul furnizorului italian.

Ulterior, cele 10.000 de teste achiziționate au fost vândute Companiei Naționale Unifarm SA. Cumpărătorul a efectuat plata pe 31 martie 2020. Pentru justificarea distribuirii sumelor reprezentând profit, s-a optat pentru încheierea contractului de colaborare dintre SC A&A Farma Distribution SRL, în calitate de beneficiar, RKT Lease & Development SRL (firmă controlată de R.T.) și SC Best Team SRL (firmă controlată de reclamant), în baza căruia s-au virat sumele cuvenite fiecărei părți, ca urmare a valorificării testelor. Reclamantului i-a fost virată suma de 440.445 de lei. Ulterior, relațiile dintre părți au fost firești, însă reclamantul a apreciat că i se cuvine o sumă suplimentară, fără însă a prezenta o justificare”, a mai susținut Alexandru Moisa.

Acesta a a contestat că între ei ar fi intervenit un contract de împrumut și a subliniat că suma de bani virată de către reclamant corespunde cotei sale de participare la operațiunea comercială privind achiziționarea și valorificarea de teste pentru detectarea COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`