Prima pagină » Culinar » Cum se gătește un orez pufos. Trucurile dezvăluite de Jamie Oliver
Cum se gătește un orez pufos. Trucurile dezvăluite de Jamie Oliver

Cum se gătește un orez pufos. Trucurile dezvăluite de Jamie Oliver

24 mart. 2020, 15:19,
în Culinar

Există câteva trucuri, câțiva pași care îți pot asigura reușita. Dacă vei ține cont de explicațiile lui Jamie Oliver, vei obține un orez pufos, pentru care vei fi lăudat.

  1. Ai nevoie de o cană plină cu orez. Este o cantitate suficientă pentru 4 persoane.
  2. Toarnă orezul într-o oală.
  3. Pune peste orez două căni pline cu apă clocotită şi puţină sare.
  4. Pune-l la fiert 8-10 minute, la foc mare, cu capacul pus.
  5. Dacă vrei să-i dai culori sau arome diferite, e la fel de simplu: adaugi condimentele în apă în care fierbi orezul. Poţi folosi şofran, cardamom, scorţişoară, turmeric, în funcţie de reţeta pe care ţi-o doreşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *