Dacă te-ai întrebat cum se găteşte muşchiuleţul de porc şi nu ai avut niciodată curaj să încerci să pregăteşti o reţetă, ei bine trebuie să ştii că există numeroase modalităţi de a-l găti, motiv pentru care astăzi îţi recomandăm această reţetă simplă.
Cum se găteşte muşchiuleţul de porc – ingrediente necesare:
- – un kilogram de muşchiuleţ de porc
– 2-3 linguri de ulei
– o cană de vin alb dulce
– 3-4 crenguţe de rozmarin
– sare şi piper, după gust
Cum se găteşte muşchiuleţul de porc – mod de preparare:
Pentru a găti muşchiuleţul de porc trebuie doar să speli carnea în 2-3 ape, după care să o ştergi cu un prosop absorbant de hârtie şi să o condimentezi bine cu sare şi piper, dar şi alte condimente favorite, precum boia dulce.
Pune-l la rumenit într-o tigaie în care ai încins în prealabil uleiul, iar apoi întoarce-l de pe o parte pe alta, până când carnea va căpăta o culoare aurie. Ulterior, pune-l într-o tavă, în cuptor, iar între timp prepară sosul din ulei şi vin alb. Nu uita, însă, să adaugi şi sare şi piper, după care toarnă sosul peste muşchiuleţ.
Adaugă şi crenguţe de rozmarin şi acoperă totul cu un capac pentru ca muşchiuleţul de porc să se înăbuşe.