Prima pagină » Culinar » Diverse » Cum se gateste carnea de caprioara
Cum se gateste carnea de caprioara

Cum se gateste carnea de caprioara

12 dec. 2013, 00:06,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:12067;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Spre deosebire de carnea de pui sau de curcan, vanatul necesita putin mai multa atentie. Uite cateva sfaturi pentru gatit carne de caprioara:
– bucata de carne trebuie curatata foarte bine de pielite. Foloseste un cutit ascutit cel mai bine;
– daca ai ciosvarta, partea inferioara e buna pentru papricas si tocanite, iar partea superioara pentru friptura;
– pune-o la marinat intr-un mix de: piper macinat, usturoi, cimbru, dafin, ienibahar, sare;
– se potriveste cu vinul rosu;
– carnea se tine la marinat in frigider, cel putin 24 de ore;
– in timpul marinarii, pentru a se fragezi uniform, se intoarce de mai multe ori;
– e ok sa aiba o culoare mai inchisa. Acest lucru este dat de vin;
– in cuptor se tine cam 2 ore. Cuptorul trebuie sa fie incins la 190 de grade Celsius;
– inainte de a o baga in cuptor, trebuie acoperita cu folie de aluminiu.

Garnitura pentru friptura de caprioara: cartofi copti, orez, galuste de faina etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *