Prima pagină » Culinar » Diverse » Cum se fragezeste pieptul de pui?
Cum se fragezeste pieptul de pui?

Cum se fragezeste pieptul de pui?

02 apr. 2014, 13:01,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:13151;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

In 20 de minute poti avea un piept de pui perfect gatit si extrem de fraged si suculent. Pieptul de pui, în special cel dezosat si fara piele este cel mai sanatos tip de carne de pui, dar tot el poate fi uscat si lipsit de savoare. Folosind o metoda simpla de gatire, poti avea parte de rezultate spectaculoase de fiecare data, cu aceleasi banale ingrediente: putin ulei de masline, sare si piper. Puiul astfel gatit poate fi servit ca atare, adaugat în supa cu taitei, în placinte sau salate.

Ai nevoie de:
piept de pui de grosimea de 2 centimetri maxim (foloseste  ciocanul de snitele pentru a-l subtia)
sare
piper
1-2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Sareaza si pipereazapieptul de pui pe ambele parti. Incalzeste o tigaie, la foc mediu. Adauga suficient ulei de masline în tigaie pentru a acoperi suprafata tigaii si lasa-l sa se încinga. Pune pieptul de pui în tigaie, într-un singur strat. Gateste-l pentru un minut, apoi întoarce-l pe partea cealalta. Acopera tigaia cu un capac si redu focul la minimum. Lasa puiul sa se gateasca timp de 10 minute. Nu lua capacul de pe tigaie. Deloc.

Opreste focul si mai tine tigaia acoperita timp de 10 minute. Din nou, este important sa nu ridici deloc capacul. Dupa ce au trecut cele 10 minute, ia capacul si verfica daca puiul este gatit. Secretul este sa nu ridici deloc capacul de pe tigaie pentru cele 20 de minute cat carnea se gateste

sursa: euforia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
22 august 2024
22 august 2024