Multe gospodine vor să afle cum se face turta dulce de casă. Acest deliciu este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține la final un desert aromat, gustos și pufos. Turta dulce este ideală la masa de Crăciun alături de alte prăjituri irezistibile. Iată rețeta unui desert savuros ca pe vremea bunicii.
Cum se face turta dulce de casă
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert tradițional gustos și aromat ca în vremea copilăriei, ideală este turta dulce. Tot mai multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă o turtă dulce delicioasă și aromată. Acest desert este ușor de făcut și nelipsit de la mesele festive, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, succesul culinar va fi garantat.
Acest deliciu ne va aminti de vremea copilăriei și de bucatele pregătite după rețeta bunicii. Pe lângă savuroasa turtă dulce de casă putem pregăti la masa de Crăciun și o prăjitură cu gutui caramelizate. Aceasta este irezistibilă și are un aspect deosebit.
De asemenea, pe placul mutora dintre noi este și tarta cu vișine congelate. Acest desert dulce-acrișor îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale ideală este turta dulce de casă cu o glazură savuroasă.
Rețeta cu care vei pregăti un desert tradițional gustos și aromat
Dacă vrem să facem acasă o turtă dulce după rețeta de odinioară a bunicii vom avea nevoie de 500 g de făină, 4 ouă, 9 linguri de miere, 200 g de zahăr pudră, 1 pachet de unt, puțină scorțișoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir și anason, 1 linguriță de bicarbonat și 1 linguriță de zeamă de lămâie.
Se amestecă untul topit cu mierea, apoi se adaugă zeama de lămâie și zahărul. Se pune compoziția obținută la foc mic, iar după ce toate ingredietenele se omogenizează și zahărul se topește se ia de pe foc și se lasă la răcit. Într-un alt vas se amestecă ingredientele uscate, cu excepția ouălor, apoi se adaugă acest amestec peste cel din unt topit. Se bat ouăle spumă într-un bol separat apoi se toarnă peste compoziția făcut anterior.
Se începe frământarea aluatului de turtă dulce până când se obține o pastă omogenă. La final aluatul trebuie să fie elastic și nelipicios. Se pune aluatul la dospit într-un loc uscat și răcoros timp de 30 de minute. Între timp se încinge cuptorul și se pregătește tava în care vom coace turta dulce. Aceasta se tapetează cu hârtie de copt și se unge cu puțin ulei.
După ce aluatul a crescut suficient, se formează biluțe de aluat și se așază în tavă la o mică distanță între ele pentru a nu se lipi. Se pune tava la cuptor și se lasă turta dulce timp de 15-20 de minute. Când este gata, se scoate delicioasa turtă dulce din cuptor, se lasă la răcit apoi se ornează cu zahăr pudră. Cu siguranță vom obține o turtă dulce gustoasă, aromată și pufoasă.
Turta dulce de casă este aromată, delicioasă și poate fi pregătită la masa de Crăciun alături de alte deserturi savuroase. Turta dulce este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.