Prima pagină » Culinar » Cum se face tiramisu. Rețeta unui desert rafinat și aromat

Cum se face tiramisu. Rețeta unui desert rafinat și aromat

14 feb. 2023, 15:10,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum se face tiramisu. Acest desert savuros este ideal la mesele festive alături de alte prăjituri gustoase, cremoase și delicioase. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert irezistibil, putem face un tiramisu după rețeta originală. Această prăjitură poate fi făcută ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta unui desert rafinat și aromat.

Cum se face tiramisu

Tiramisu este una dintre cele mai apreciate prăjituri. Acest desert este ideal la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un deliciu gustos și aromat. Tiramisu poate fi făcut foarte ușor acasă, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un desert încântător.

Pe lângă deliciosul tiramisu, putem pregăti pentru cei dragi și prăjitura imperială. Aceasta este rafinată, are un aspect deosebit și este ideală la mesele festive alături de alte bucate alese. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale putem face și o prăjitură Albă ca Zăpada după rețeta veche a bunicii.

Dacă vrem să obținem cel mai bun tiramisu, însiropat, aromat și gustos, trebuie să adăugăm câteva arome inedite, iar succesul culinar va fi garantat. Acest desert rafinat se face foarte rapid, cu câteva ingrediente, iar rezultatul va fi unul spectaculos.

Rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil

Pentru a pregăti un tiramisu delicios vom avea nevoie de 200 ml de cafea, 40 ml de coniac, 4 ouă, 50 g de zahăr, 500 g de mascarpone, 150 g de pișcoturi și 3 linguri de cacao.

Mai întâi se face cafeaua și se lasă la răcit apoi se pregătesc celelalte ingrediente pentru savurosul tiramisu. Se separă găbenușurile de albușuri în două boluri diferite și se adaugă zahărul peste gălbenușuri. Se mixeză foarte bine până când se obține o compoziție spumoasă și omogenă și se amestecă gălbenușurile cu zahărul până când acesta se topește. Mascarpone se freacă foarte bine până când se înmoaie și se pune peste compoziția de gălbenușuri. Se mixează foarte bine până se obține o cremă fină.

După aceea se mixează albușurile până când va rezulta o spumă fină. Peste crema de mascarpone și cea de gălbenușuri se adaugă albușurile bătute spumă. Pișcoturile se înmoaie în siropul de cafea apoi se dau prin coniac și se așază pe rând într-o tavă întinsă. Peste pișcoturile însiropate se pune un strat generos de cremă de mascarpone, apoi încă un strat de pișcoturi. Se întinde restul de cremă, iar deasupra se presară cacao pentru a oferi acestui desert un aspect deosebit și un plus de savoare. Gustosul tiramisu se pune la frigider timp de 3 ore, apoi se scoate de la rece și se porționează pentru a fi servit. Cu siguranță vom obține la final un desert aromat, cremos și rafinat.

Deliciosul tiramisu este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat. Acest desert este ideal la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu făcut acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *