Prima pagină » Culinar » Cum se face pâinea de casă
Cum se face pâinea de casă

Cum se face pâinea de casă

24 ian. 2020, 11:38,
în Culinar

Nu există miros mai apetisant şi gust mai deosebit decât cel al pâinii preparate de tine. Reţeta aceasta de mâine de casă este printre cele mai simple de făcut, iar savoarea este superioară, asta pentru că berea de malţ din compoziţie o va frăgezi şi îi va da o aromă aparte.

Ingrediente pentru pâine de casă:

  • 400 g făină albă de grâu
    praf de copt
    1 linguriţă rasă de zahăr
    300 ml bere din malţ

Mod de preparare pâine de casă:

Într-un castron mare, amestecă făina, praful de copt, praful de sare şi zahăr cu berea din malţ şi frământă bine până când obţii o cocă netedă. Formează din aluat, cu ajutorul mâinilor, o pâine ovală, pudrează bine cu făină, crestează la suprafaţă cu un cuţit şi aşează aluatul modelat într-o tavă în care ai pus înainte hârtie de copt.

Încălzeşte cuptorul la 200 C şi bagă tava la cald unde va sta aproximativ o oră, până când pâinea devine crocantă la suprafaţa şi moale la interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *