Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cum se face nod la cravată: Trei tehnici explicate pas cu pas – VIDEO

Cum se face nod la cravată: Trei tehnici explicate pas cu pas – VIDEO

04 oct. 2021, 14:12,
în Stiri si curiozitati

„Cum se face nod la cravată” a fost dintotdeauna o dilemă vestimentară a bărbaților. Domnii preocupați să arate impecabil, se folosesc de cravată pentru a transmite masculinitate și prestanță.

Cravata este adesea folosită de bărbații care lucrează în birou sau se află în cadre ceremoniale. Cu toate acestea, este folosită și în ocazii casual. De aceea, este necesar să urmați o serie de sfaturi simple, menite să vă ajută să arătați ca la carte.

Cum se face nod la cravată: Stilul clasic

Te pregătești de un eveniment important și ți-ai ales deja costumul și cămașa perfecte. Dar parcă ceva lipsește. Ideea unui papion nu îți surâde și te-ai gândit că o cravată ar fi varianta ideală. Dacă nu știi cum se face un nod la cravată, noi te vom ajuta și îți vom explica pas cu pas ce trebuie să faci.

Pentru un nod clasic, trebuie să îți așezi cravata în jurul gâtului, poziționând porțiunea lată a cravatei pe partea ta stângă. Totodată, fii atent să lași mai lung capătul lat decât cel îngust.

Primul pas este să treci cu capătul lat către cel îngust. Apoi, ia capătul lat și adu-l prin spatele celei îngust, până ce va ajunge în dreapta cu partea din spate orientată anterior. Pasul trei este să treci capătul lat în partea stângă, prin fața capătului îngust. Acum formează o buclă și treci capătul lat prin spațiul dintre gât și nod. Introdu capătul lat prin bucla pe care ai realizat-o la pasul anterior. Pentru a avea o formă regulată, aranjează nodul cât mai bine.

Cum se face un nod la cravată încrucișat

Un stil ceva mai diferit și nu unul la fel de ușor de realizat este nodul de cravată încrucișat. Acesta te poate ajuta să atragi multe complimente, oferindu-ți o alură elegantă.

Pentru un nod de cravată încrucișat ai grijă ca partea mai lată a cravatei să ajungă la jumătatea centurii. De aceea, ai nevoie de o cravată cu o lungime optimă.

Un prim pas în realizarea acestui tip de nod este poziționarea cravatei în jurul gulerului de la cămașă, în așa fel încâ partea lată să fie pe partea dreaptă. Apoi ajustează lungimea cravatei, având în vedere ca lungimea cozii să fie de două ori mai scurtă decât lungimea feței (partea lată).

Al treilea pas vizează înfășurarea feței cravatei peste coadă, iar fața să ajungă în partea dreaptă, jos. Un pas important îl reprezintă înfășurarea cravatei în jurul cozii din dreapta, până ce fața cravatei ajunge în partea dreaptă jos. Ulterior, înfășoară două fețe ale cravatei peste coadă, prin partea din față, până când ajunge în stânga. Fața cravatei se introduce prin spațiul dintre cravată și guler. Acum, coboară fața cravatei prin nodul realizat în pașii anteriori. Trage cravata în jos în întregime.

În final, ajustează nodul trăgând de coadă și de aripi (părțile de sub guler).

Cum să faci nod la cravată Trinity

Nodul Trinity este cel mai deosebit nod de cravată. Acesta este o opțiune ideală pentru ocaziile sofisticate, dar poate fi purtat și la birou.

Începe cu capătul lat pe partea stângă. Vârful acestuia trebuie să stea chiar deasupra cataramei curelei. Trece apoi capătul îngust peste capătul lat spre stânga. Trece-l în bucla de la gât de dedesubt, iar apoi trece-l peste și în jos spre stânga. Trece-l împrejur, prin spatele capătului lat spre dreapta și apoi du-l prin centru prin bucla de la gât și în jos spre stânga. Acum, înconjoară capătul lat spre dreapta și trece-l prin bucla de la gât. Trece-l în jos prin bucla creată și păstrează-l mai lejer. Trece capătul îngust prin spatele capătului lat spre dreapta și adu-l peste partea din față și prin bucla creată.

În final, strânge ușor și pune restul capătului îngust în spatele buclei din jurul gâtului. Reglează după cum consideri.

Acum că ai aflat cum se face nod la cravată, ești pregătit să fii asaltat de complimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *