Prima pagină » Culinar » Cum se face jambonul – reteta de trecut in caietul cu preparate bune
Cum se face jambonul - reteta de trecut in caietul cu preparate bune

Cum se face jambonul – reteta de trecut in caietul cu preparate bune

14 oct. 2019, 09:46,
în Culinar

Daca iti plac preparatele din porc atunci ar trebui sa inveti sa faci jambon. Desi dureaza mult, caci are nevoie de doua saptamani pentru a fi gata, acest preparat e delicios.

Ai nevoie de:

– 4 kg de carne de porc
– 600 ml de vin alb
– doua capatani de usturoi uscat
– un plic de usturoi uscat
– sare, piper, dupa gust
– dafin
– ienibahar

Mod de preparare:

Condimenteaza pulpa de porc cu sare, iar apo trece-o prin piper macinat. Intr-un vas mare asaza carnea, piperul boabe, usturoiul, ienibaharul, otetul, vinul si apa. Tine aceasta oala la rece, intr-un beci sau intr-o camara, timp de 8-10 zile. Intoarce-o din cand in cand pe toate partile. Ulterior, scoate carnea, las-o la zvantat o zi, iar apoi pune-o la afumat 3-4 zile ori fierbe-o in apa cu sare pana se inmoaie. Se scoate osul bucatii de pulpa si se preseaza bine intre doua greutati. Se serveste taiat felii subtiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024